Snap
  • Zwanger
  • baby
  • zwanger
  • #20weken
  • #maart2018

Het verloop van de zwangerschap

Sorry, wat heb ik lang niets geplaatst! Het leven is echt drukker met 2 en ik kon eerlijk gezegd ook weinig zin vinden.. Maar we gaan weer een poging wagen.

Ik zal de komende tijd weer wat blogs proberen te plaatsen waarin ik het vervolg van mijn zwangerschap, de bevalling en alles tot nu (ruim een jaar later) zal beschrijven. 

Om te beginnen... Ik schreef dat ik geen last had van kwaaltjes bij deze zwangerschap.. Dit klopt zeker.. De kwaaltjes bleven uit en ik kon echt volop genieten! Ik voelde me geweldig met opnieuw een wondertje in mijn buik. Wat een geluk hebben wij. Voor de 2e keer zwanger, zonder moeite en zonder wachttijd. Wij beseffen ons enorm hoe gelukkig wij hiermee mogen en moeten zijn. Dit is lang niet voor iedereen weggelegd. 

Ons dochtertje is inmiddels al aardig aan het idee gewend en ze wil graag een zusje. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag en daar proberen we haar ook op voor te bereiden. Na de 20 weken echo zullen we weten wat het wordt (of eigenlijk al is). 

Het slapen op haar nieuwe bed in haar nieuwe kamer gaat ook geweldig en ze is nog steeds helemaal zindelijk! Wat een kanjer! 

Onze dochter staat ingeschreven voor peuterspeelzaal, maar vanwege een lange wachttijd kan ze nog niet beginnen. Ik hoop wel dat ze minimaal 2 maanden voor mijn bevalling mag starten, anders laat ik haar wachten tot een paar maanden na de bevalling. Ik wil namelijk voorkomen dat ze het gevoel krijgt dat ze weg moet omdat er een broertje of zusje komt. 

Dan de 20 weken echo is in zicht en in de laatste week heb ik bedacht dat we het geslacht van ons kindje graag met een taart willen laten weten aan familie en vrienden (en onszelf!). We hebben namelijk op zaterdag ochtend de echo en op zaterdag avond vier ik mijn verjaardag. Dus hoe mooi wil je het hebben. Dus op het laatste moment iemand gezocht die een taart kan maken die ook nog eens binnen een paar uur af moet zijn. Lang leve social media! Ik heb in no time iemand gevonden. Geregeld dus! 

De 20 weken echo was helemaal goed. Alles klopt en geen gekke dingen gezien. Wat een opluchting! Ook het geslacht is gezien en wordt voor ons op een briefje geschreven en in een enveloppe gedaan. Dit afgegeven voor de taart en een paar uur later ook de taart opgehaald. Nu afwachten tot we hem aan gaan snijden! Dit is zooooo spannend!!