Snap
  • Zwanger

Het pulletjes incident

Het internet wordt overspoeld met dit nieuws. Ons koude kikkerlandje staat op zijn achterste poten en iedereen wil er iets over kwijt.

Een nest jonge eendjes op brute wijze gedood

Niemand kan er omheen, er is iets verschrikkelijks gebeurd; een jongen van om en nabij de tien jaar heeft stenen gegooid op een nest jonge eendjes. De arme knuffeltjes hebben het helaas niet overleefd... Gruwelijk!! Deze jongeman moet flink toegesproken worden. Een gepaste straf is zeker op zijn plaats.

Maar.... we hebben het hier wel over een kind. De basisschool nog niet eens ontgroeid.

Internet staat vol met scheldwoorden, doodwensen en nog meer gruwelijkheden gericht aan de kleine dader. Zo roept een vrouw: "Als dit mijn kind was had ik hem geslagen met een baksteen". Een ander roept: "Wat een klootzak, kutkind!". En weer een ander roept dat dit kind gestenigd had moeten worden bij zijn geboorte...

Allemaal volwassen mensen, waarschijnlijk zelf ook ouder van kinderen, die dit soort reacties plaatst op internet!!

Schrikwekkend vind ik het. Ze noemen de kleine jongen een gevaarlijke gek, een psychopaat, een gevaar voor de samenleving.

Ik weet niet wat ik erger vind. De daad van deze jongen of de uitspraken van deze volwassen mensen richting het kind.

Of toch wel...: Die uitspraken doen mijn rugharen overeind staan. Die volwassenen vind ik veel gevaarlijker dan deze jongen. Walgelijk!!!!

Je zou als ouder maar lezen wat er over je kind geschreven wordt... 

7 jaar geleden

Om dat kind zo de huid vol te schelden is ook niet nodig maar psychopaat is misschien niet eens zo ver gezocht. Feit is dat mensen/kinderen die dieren mishandelen en daar voldoening uit halen, ooit een keer uitgekeken zijn op dieren en steeds een stap verder gaan. Daarom vind ik dat dierenmishandeling veel zwaarder bestraft moet worden (maar dat is weer een andere discussie). Wel denk ik dat er eens goed gekeken moet worden naar wat er in dit jongetje z'n hoofd om gaat. Ondanks dat het een kind is, is hij 10 en kan daarbij heel goed bedenken dat iets dood maken niet normaal is! Het is geen kleuter van 5, met 10 jaar mag je bepaalde verwachtingen hebben.

7 jaar geleden

Dit gedrag is extreem en hoop dat dit jongetje de hulp krijgt die hij nodig heeft meer dan dat een straf helpt.

7 jaar geleden

Ik zal een kleine aanvulling op het verhaal over dit jongetje geven. Helaas staat dit ventje zo jong als hij nog is al bekend bij de politie van zijn woonplaats. Het verdere hoe en wat kan ik ook niet vertellen, maar het wijst er dus wel op dat dit ventje mogelijk al niet in een al te beste omgeving opgroeit. Buitenstaanders hebben helaas altijd, waar het ook over gaat hun oordeel al klaar voordat ze het volledige hoe en wat ervan af weten. En een kind, hoe ontspoort ook zulke verwensingen geven... Tja, laten we het er maar op houden dat dit ondoordachte reacties uit emoties zijn

7 jaar geleden

Helemaal eens, de volwassenen zijn niet veel beter. Jongentje dient wel een gepaste straf te krijgen in de hoop dat hij er van leert en de volwassenen zouden ook even bij zichzelf na moeten gaan hoe zij reageren en of dat niet even erg is