Snap
  • Zwanger

Het moment dat ik wist dat ik zwanger was!!

Een week lang mooi en heet weer, voor mij de reden dat ik een week overtijd ben. Tenslotte doen we het dubbelsafe.

Een week lang superweer van 35 graden, weer aan het werk na de vakantie en er vanuit gaande dat ik elk moment ongesteld kon worden. Ik had krampen, zoals ik dan altijd had. Alleen, waar bleef mijn menstruatie nou? Vooralsnog ging ik er vanuit dat het iets werd uitgesteld in verband met het warme weer. Tenslotte had ik dat al eerder meegemaakt! Elke dag netjes een maandverband in mn ondergoed en van het weekend nog een biertje op. 

Op weg naar huis na de verjaardag van mijn nichtje, sprak ik zachtjes toch mijn zorgen uit naar mijn man. De kinderen zaten tenslotte achterin.  Maar ja, het kon niet ivm dubbele veiligheid. Zondag, nog steeds niet ongesteld. Maar nog warm buiten, zo naïef dat ik dacht. Maandag toch maar een test gehaald. 

Manlief zou pas laat thuis zijn, dus de hele dag met spanning gezeten. Tenslotte wilde ik de test samen doen. Nou ja, het plassen liever wel alleen. Wachten... ondertussen maar een spelletje op fb gedaan. Pff wat een spanning!

Financiële situatie, al 3 kinderen en eigenlijk geen ruimte in huis. Diverse gedachten en gevoelens spoken door mijn hoofd. Van abortus tot afstaan. Maar eigenlijk behoren die opties niet tot de mogelijkheden bij mij. Gelukkig ook niet bij mijn man, komt er na een lang en emotioneel gesprek. We vergeten helemaal op de test te kijken.

Stel dat ik zwanger ben, we besluiten ter plekke om ons kindje te laten komen, we gaan er voor, we knokken en zorgen er voor dat onze zorgen zo snel mogelijk zullen verdwijnen. Manlief is timmerman, de ruimtes zullen heringericht worden. 

O ja, de test! Positief. Ik ben zwanger. Verwarring, vreugde, alles komt voorbij. Ik ben zwanger en reken terug. Ben pas 5 weken.  

Hoe ga ik het aan de rest van de wereld vertellen. Iedereen zal tegen zijn, vanwege onze financiële situatie. Maar we houden ons kindje.. Ukkie ik hou nu al van je,je bent welkom! 

7 jaar geleden

Gefeliciteerd! En financiën zouden de laatste reden moeten zijn om zoiets moois niet te laten komen Keuzes uit en voor liefde. Geniet ervan.

7 jaar geleden

Heel veel geluk met jullie 4e wonder, ik ben ook mama van 4 kanjers, de 4e ook niet in de planning maar wel zeer gewenst. Was wel even plannen en regelen, extra kamer, nieuwe auto...maar ook dat lost zich vanzelf op rn ben nu zo blij en trots op mijn klavertje 4 ;-) Gaat goed komen hoor, lekker genieten ! X

7 jaar geleden

Ik zou het zo geschreven kunnen hebben ???? Hier de zelfde situatie en inmiddels al 14 weken zwanger. Wij blijven ook positief en de negatieve reacties en mensen kunnen beter uit onze buurt blijven. De mensen die negatief gereageerd hebben zijn zelf geldwolven en dat is het enige wat telt bij hun. Ik geniet van alle kleine dingen en onze drie kindjes vinden het geweldig dat nog een broertje of zusje komt???? Alles komt goed, vroeg of laat. Geniet van je rijkdom!! Daar kan geen geld aan tippen!! Liefs

7 jaar geleden

Hier hetzelfde meegemaakt. 3 kinderen, compleet. Dan bleek ik 18 weken zwanger te zijn van #4. Was erg schrikken, maar je leeft er naar. De jongste is inmiddels 2 jaar en oudste 8 jaar. Het is druk, maar het wordt steeds makkelijker