Snap
  • Zwanger

Het moederschap zoals het echt is.

Het moederschap, geen glitters en eenhoors maar keihard werken! (Lezen met een knipoog;) )

ik vind het heerlijk om andere mama's in mijn online kringetje te hebben hoor, begrijp mij niet verkeerd. maar soms, heel soms, zou ik wensen dat ik door het scherm kon grijpen en zo'n "ik zit al 100 jaar op een roze wolk" moeder even goed door elkaar kon schudden.

deze is dus voor de mama's met de perfecte kinderen. gewoon, omdat ik soms eens zin heb om te schrijven en eens flink met gal te strooien. that's me.

Het moederschap is natuurlijk alsof je regenbogen pist en glitters puft. Hele dagen in de weer zijn met je kleine babyhummelfrummel is natuurlijk supergeweldig. Dat je dat ooit mocht meemaken, wat een geschenk. Hemels is het. Het feit dat je hele dagen in de weer kan zijn met suikerloze recepten, want dat is zo goed voor je hummelfrummeltje, is zo ontzettend fijn. Op zoek gaan naar een kinderdagverblijf waar ze wel rekening houden met je pompoenfetisj, want dat is zo gezond voor babykindje. Daarnaast zou het voor honingbijtjebeebie zo fijn zijn als je gewoon tijdens je lunchpauze even borstvoeding kan komen geven, want dat versterkt zo lekker de band! Zo ontzettend heerlijk zo samenzijn met je baby!

Hele dagen heerlijk bezig zijn met het uitzoeken wat spruw nu weer is en welk biologisch eco middel je daar het beste voor kan gebruiken, of misschien is er wel een geweldig homeopathisch smeerseltje tegen berg. Dat is toch helemaal niks van die witte vlokjes op het hoofdje van je snotaapje. Of hoe kan je het beste je tijd indelen als je moeder bent en je welpje komt net vers van de pers. Oh, het is zo heerlijk. Ik ken die gevoelens die door je lichaam stromen bij het zien van je pasgeborene. Zo fantastisch.

Dat je liefste babybeebje nog altijd midden in de nacht wakker wordt is heus niet zwaar, het maakt je absoluut niet moe, want dat hoort er nou eenmaal bij. De spetterpoep die op, de perfect geverfde, muren van de babykamer terechtkomt omdat het brabbelbilletje geen zindelijkheidscursus kan krijgen met 3 weken is ook absoluut niet erg. Stront opruimen van je kleine dotje is toch helemaal niet erg. De zure kots op je dure zijden blouse, maakt ook helemaal niets uit. Voor je boterbeebie doe je alles. Er komt heus nooit een greintje frustratie voorbij bij jullie.

Liegbeesten.

Ik, als moeder zijnde van een peuter(ja een peuter, er staat nog genoeg te wachten dus) weet dat jullie best veel achterhouden wat betreft het moederschap. Je puft namelijk gewoon stank en je pist gewoon geel. Het is niet als dansen op een regenboog, het is dansen tussen de schijtluiers en zure piesluiers. Het is manoeuvreren tussen dagenlang gejank en driftbuien. Het is ‘s nachts uit je bed komen vanwege huilbuilen, voor niks, en huilbuien omdat ze honger hebben. Vaak met tussenpozen van maximaal een uur. Want waarom zou je slaap nodig hebben. Het is een aanslag op je geduld, je uiterlijk en je gezondheid. Het janken duurt eeuwig voort, soms lijken maanden jaren en soms weet je van ellende niet meer wat je moet doen. Je gaat eruit zien als zo’n schoolpleinmoeder, met een joggingbroek en je haar lekker kort, want dat is lekker handig. Besef alleen wel dat je er dan uitziet alsof je leven voorbij is. Oh, wacht, dat is voorbij. De aanslag op je gezondheid? Kies één moment uit wanneer je schattige babykind niet in je gezicht niest? Dat bedoel ik.

Natuurlijk lieg je niet over alles. Niet gelijk zo gevoelig. Er is inderdaad niets meer waard dan een tandloze glimlach waar gekraai uitkomt (of een glimlach waar wel tanden inzitten en normaal lachgeluid uitkomt, for that matter), maar profileer niet alsof het moederschap alleen maar glitters, regenbogen en eenhoorns is, want dan weet je dat je finaal uit je nek lult. Het moederschap is keihard werken en er zullen nog wel wat tranen vloeien, maar blijf vooral lekker (online) tegen jezelf liegen.

6 jaar geleden

Leuk dat oude blogs weer tot leven komen! Ik heb je verhaal( en de reacties) ook gelezen en heb hier een tijdje terug zelf ook een blog over geschreven. Zeker moet iedereen proberen zoveel mogelijk te genieten van het leven en het moederschap. En eigenlijk zouden we allemaal moeten dansen op een unicorn regenboog met af en toe een bliksem flitsje of bruine en gele spetters. Het enige waar ik me zorgen om maak is dat bepaalde moeder vloggers te positief bloggen/vloggen waar jonge moeders erg onzeker van kunnen worden. ( gewoon weg omdat ik zelf ook twijfelde ana mezelf dat wat ik zag en las mijn omgedraaide wereld zijn) Niet iedereen heeft toegang tot een huishoudster en tuinman. Scheelt een hoop tijd dus minder stress en meer tijd voor jezelf. Dit kom je pas te weten als je kritisch vragen stelt die alleen privé beantwoord worden maar nooit in een blog of vlog behandeld worden. Beetje jammer maar iedereen moet zich voor ogen houden dat je niet meer kan doen dan je best en met liefde. Ook zijn er genoeg moeders die suiker,- conserveringsmiddelen en andere rommel vrij koken. Met een beetje meer uitleg zouden de mama's die dit niet doen zich ook niet rot voelen hieren of een verkeerde indruk krijgen. Ik zelf maak en kook alles zelf, gewoonweg omdat ons mini meisje grote kans heeft dezelfde allergieeën te hebben als ik heb. Ik probeer dan liever later uit of ze wel tegen bepaalde e nummers kan wanneer ze kan aangeven dat ze buikpijn ervan krijgt of dat ze zoveelste bultjes aanval doorstaat als het niet zo warm is. Geloof me ik ben absoluut geen geitenwollen sok! Ik vind het heerlijk om te lezen dat ik niet de enige ben die er tegen aanloopt. Liefs wendy

6 jaar geleden

Hahahahahaha! Ik moet hier zo om lachen! Briljant verwoord!

6 jaar geleden

Dat doet ze juist zelf en ik mag het opknappen als zij de kinderen niet aan kan. Wij hebben er alles aan gedaan om de oudste niet meer in bed te laten plassen. Dus s,avonds uit bed halen, niet na het avond eten drinken. Zij doet hem gewoon een luier om. Dus al ons werk wordt gelijk teniet gedaan. Zij is diegene die steen en been klaagt, maar op Facebook doet alsof het allemaal perfect is. Ik heb de kinderen leren fietsen, want ook dat vond ze niet nodig. Dus voor dat je over mij oordeeld moet je echt eerst meer info hebben. En ik heb niets over de kinderen te zeggen en moet met haar grillen omgaan en dat zijn er nogal wat, elke maand weer. Ik heb toch een stuk meer respect voor de stiefmoeder van mijn kinderen en als zij ergens tegen aan loopt dan help ik haar. Ik behandel mijn stiefkinderen net zo als mijn eigen kinderen en doe alles voor ze. Alleen hun moeder is gewoon geen prettig persoon.

6 jaar geleden

Mag hopen dat jij geen inspraak hebt op dit kind. Als iemand zo naar over mij en mijn kind zou praten ben je direct afgeschreven. Bahbah