Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Het leed dat bekken instabiliteit heet

De titel zegt het al. Helaas moet ik in deze zwangerschap ook bekken instabiliteit ervaren. En wat een hel is dat zeg :(

aller eerst mijn excuus ik zou al eerder een blog schrijven maar iets weer hield me er van. Maar dat laat ik hier verder achterwegen. 

Ik ben ondertussen alweer 24 week zwanger. Sinds week 16 heb ik pijn. Pijn die alleen maar heviger wordt en mij behoorlijk belemmert in mijn dagelijkse doen en laten. Ik werk nog. Maar hoe lang is de vraag. Ik wil volhouden tot mijn verlof met 34 weken. Dus nog iets minder dan 10 weken. Kijk er zo naar uit.

Na een heerlijke vakantie in Engeland. Waar ik nog geen tot weinig pijn had. Kwamen we thuis ik had gelijk een afspraak bij de verloskundige omdat ik tijdens de laatste dagen iets bloed verlies had gehad en toch even een check wilde. Kreeg ik weer een oke. Alles was gelukkig goed. Een last van mijn schouders. Ik was 16 weken. Ik had al wel wat pijn in mijn onder rug en liezen. Het begin. 

De pijn werdt niet minder maar werdt alleen maar meer. Nu zit het in mijn kont en onder rug. Lopen gaat amper. Ja kleine stukjes. Tillen is no go. Wat best lastig is met een opstandige peuter puber die de laatste kiezen door krijgt en schatten van oppas kindjes. 

Ik heb nu al 5 weken elke week fysio om te kijken wat we kunnen doen om de pijn te verlichten. Lig/ zit elke dag met een kruik op de bank en doe zo min mogelijk. Gelukkig werken de oppas kindjes fijn mee en spelen lekker samen. Maar het is toch wel lastig. Ook doe ik yoga wat veel verlichting geeft gelukkig 

We gaan rustig aan door met alles want eerder stoppen gaat niet makkelijk helaas. Nog 2 maanden werken tot mijn verlof :) 

Met de kleine bib gaat gelukkig alles goed hij/zij beweegt zich goed in mijn buik en Ilse vind het reuze spannend dat mama een baby in de buik heeft. Ze komt regelmatig even de baby een kusje geven of knuffelen. Mijn buik moet dan bloot. En dan hup hoofd of handje er op. Wat kan ik daar van genieten zeg. 

7 jaar geleden

Zonde van de vele spelfouten!

7 jaar geleden

Zo herkenbaar! Ik ben inmiddels 5 mnd terug bevallen. Ik ben met 38 weken ingeleid vanwege de enorme pijn ik heb de laatste maanden van m'n zwangerschap moeten doorbrengen in een rolstoel compleet afhankelijk van alles en iedereen :( in het ziekenhuis met medicatie gaan slapen want zelfs dat ging niet meer van de pijn! Ik hoop dat de fysio je goed kan helpen en je het zo nog beetje kunt vol houden tot het eind van de zwangerschap! Heel veel succes! ( en je doet het natuurlijk voor een prachtig wonder dat heeft mij er door geslagen de laatste periode :))) )!

7 jaar geleden

Ik had een beknelde zenuw in mijn lies tijdens mijn zwangerschap. Das ook echt een heel heftige pijn, nog heftiger dan weeën (maar ja, dat zeg ik al gauw met een bevalling die totaal nog geen anderhalf uur duurde vanaf de eerste wee)

7 jaar geleden

Ik heb dit ook gehad bij de eerste( en toen zonder enige hulp van fysio dus met alles veels te lang doorgelopen) en nu ook bij de 2e met 18 weken al en had zoveel pijn dat ik dacht hoe ga ik dit uitzitten tot 40 weken, na een tip gehad te hebben van mijn collega ben ik naar de Osteopaat gegaan die gespecialiseerd was met bekkenpijn. En geloof het of niet het heeft even geduurd, ik ben inmiddels 7 weken verder en heb 2 behandelingen gehad en oefeningen meegekregen. Ik ben zo goed als pijn vrij :) ik had zoiets baadt het niet schaadt het niet, en bij mij heeft het zeker geholpen. Ik voel nog wel iets maar niet die helse pijn meer die ik had, ik geniet weer van de zwangerschap en kan net even wat beter uit de voeten met een peuter naast mij van ruim 2.5 jaar :) T is enkel een tip maar zeker het proberen waard :) Hier ook fysio gehad en dat hielp mij helemaal niet, tenminste de oefeningen verlichten iets maar het kwam elke keer weer terug. Succes ermee en hopelijk wordt je pijn iets verlicht