Snap
  • Zwanger

Het langverwachte streepje

Een baby. Een mini versie van ons tweetjes. Wat wilden we dit graag en wat waren we toch gelukkig toen we erachter kwamen dat jij er bent.

"Oké ik mag volgende week vrijdag pas een test doen. Voor die tijd word ik toch wel ongesteld dus dan hoeft de teleurstelling niet weer benadrukt te worden door het ontbekende streepje."

De week naar de vrijdag toe werd ik heen en weer geslingerd tussen "Hey zo'n krampje heb ik nog nooit gevoeld" en "Het zal wel niet, ik wil het te graag. Ik moet het loslaten." Om vervolgens de volgende dag hijgend bovenaan de trap te staan, achter mijn oor krabbend omdat ik dacht dat mijn conditie op peil was.

Donderdagavond. "Nee, ik doe het niet. Ik vertik het om mezelf weer teleur te stellen met een test terwijl s'avonds mijn hoogzwangere vriendin langskomt. Dat wil ik echt voorkomen. Ik doe het niet."

Vrijdagochtend. "Aah snel uit bed, ik heb trek." Dit was dus echt geen direct symptoon. Het zit in de familie dat ik vrijwel altijd zin heb om iets te eten en dus ook wakker word met een gezonde dosis eetlust. Bagel in de toaster, jam pakken. *pling* "Oeh heet" Bagel op het bord, besmeren, snel aan tafel met iemands nieuwe vlog. Ik neem mijn eerste hap. "Ik heb er eigenlijk niet zo'n zin in.... wait a minute! Dat is wel nieuw. Misschien toch een test." 

Ik heb nog 10 minuutjes voor ik weg moet. Plassen moet ik toch. Snel naar boven, test tevoorschijn. "Oh ik heb er nog 2, snel weer bijhalen." Het bekende wikkel scheur ik eraf en ongeduldig plas ik over het staafje heen, inmiddels meer om het uit te sluiten omdat ik er niet bij kon dat het echt zo zou zijn. 

Test neerleggen. Make-up checken. "Heb ik alles om zo weg te kunnen gaan? Telefoon, pasjes, sleutels. Good to go. Oh ja, even de test checken en dan weggooien."

Maar deze heb ik nooit weggegooid.

Anolien's avatar
7 jaar geleden

Dankjewel :) Ja is fantastisch ik denk er graag aan terug! Tip voor het blijven zien van de streepjes: doorzichtige nagellak erop, dan blijft het goed zichtbaar. Gaat het goed met je dochtertje?

MamaTanja87's avatar
7 jaar geleden

Gefeliciteerd!! Ik kab mij dat moment ook nog herinneren. Heerlijk he? De testen heb ik nog steeds. Streepje is sterk vervaagd maar nog te zien. Ook nooit weggegooid haha. (Onze dochter is nu bijna 10 maanden). Geniet van je zwangerschap! Het gaat allemaal zo snel.

Anolien's avatar
7 jaar geleden

???? staan voor een emoticon die de site niet snapt haha... :D

Anolien's avatar
7 jaar geleden

Dankjewel, lief van je! Lichamelijk so far so good allemaal gelukkig ????

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Anolien?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.