Snap
  • Zwanger

Het kriebelt voor een 3de kindje.

Ik heb twee lieve en mooie dochters. En heb altijd geroepen dat ik een derde wil. Maar nu begint de twijfel. Iemand ervaring mee?

Hallo lezers.

Ik heb nu twee lieve dochters van 4 en eentje van bijna 3. Maar nu begint het toch te kriebelen voor een derde kindje. Mijn man zegt niet echt nee maar zegt wel van ja twee kindjes is een mooi aantal. Veel is gebaseerd op gezinnen van vier personen zegt hij dan. Plus nu kan ieder van ons een kindje onder de hoede nemen als we ergens zijn. Ik heb altijd geroepen dat ik er graag drie wil. En nu begint het te kriebelen. Vooral als ik een zwangere vrouw zie of een baby. Dan denk ik dat wil ik ook nog een keer mee maken.

Wie herken dit? Wie heeft er drie kinderen die me kan vertellen hoe het is met drie kinderen? 

9 jaar geleden

Hier 3 jongens van 5 jaar,2 jaar en 8 maanden. Ontzettend druk, maar beste keuze ooit, ik zou ze voor geen goud willen missen. Het verdelen van de aandacht gaat vanzelf, je rolt er gewoon in. En ze vinden elkaar leuk, dat kun je zien. Met zijn allen op pad is een uitdaging, maar het wordt steeds makkelijker en als mijn man er bij ons kun je de taken goed verdelen. Verder is het belangrijk dat je je rust pakt, niet alle weekenden volplannen en genieten van de tijd met elkaar! Succes met je keuze!

9 jaar geleden

Hallo Sabrina. Leuk dat je reageert. Zo te lezen is drie kinderen bij jullie een compleet gezin. Maar dan vraag ik me een beetje af, hoe doen jullie het met dagjes uit zoals pretpark en je mag met twee in een karretje dan moet iemand alleen! Ik snap dat als ze ouder worden makkelijker zijn. Maar net als nu vragen ze niet veel aandacht? Voelt niemand zich achtergesteld? Ik hoor het graag van je. Dit zijn meer de vragen waardoor ik mijn twijfels heb. Zo te lezen hebben jullie het goed met zun alle. Erg leuk. Groetjes...

9 jaar geleden

Hallo Danielle89, Ik ben mama van 3. Een meid van 5, een knul van bijna 4 en nog een meid van 1,5, Ik geniet met volle teugen!! Heb deze periode overigens wel het idee dat ze altijd ziek zijn :P want met 3 is er altijd wel 1 die snottert. Ik heb persoonlijk altijd het gevoel gehad dat ik er liever meer dan 2 wilde (mits het ons gegeven was), net iets meer reuring in huis. En als wij weg vallen, hebben ze hopelijk net iets meer om op terug te vallen. Ook vindt ik 3 nog net praktisch, past in de auto, past in ons huisje. Moet wel zeggen dat wij niet bijzonder lastige kinderen hebben (geen huilbaby's ofzo) ik kan me voorstellen dat als dat wel het geval is je er wel 6x over nadenkt voor je aan een 3e begint! Het is soms hectisch maar vergeet niet dat de oudste 2 ook ouder en zelfstandiger worden! Je moet gewoon wat beter nadenken als je iets wil ondernemen, hoe je dat gaat organiseren (we hebben nl ook nog een hond). Ik ben wel iets minder gaan werken, ik werkte nl 3,5 dag 32 uur en nu werk ik nog 3 dagen 26 uur. (mijn man werkt 38 uur. Dit was voor ons huishouden (en mijn rust) wel prettiger, want je hebt een partij was. dat houdt nooit meer op ;) Succes met je wens, welke keuze jullie ook maken! groetjes......