Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Het is zo ver!

Vanochtend de test gedaan.......................

Vanochtend de test gedaan ................... wat was dat een lange minuut wachten zeg bah bah. Is het het wachten waard , of zal er weer niet zwanger op staan.

Daar sta je dan om 6 uur in de ochtend , in de badkamer .En eindelijk stond daar het lang verwachte woord! ZWANGER!!!! Meteen naar de slaapkamer gelopen en me vriend wakker gemaakt! o en wat zijn we blij, dat het nog een keer mag gebeurden. Een tweede kindje!!!

Test gaf aan dat ik zo'n 3 weken zwanger moet zijn, de volgende stap is een afspraak maken bij de verloskundige. Maar ... dat kan wel eens een probleem worden , er zit er hier een in het dorp, En bij mijn vorige zwangerschap zat ik daar ook, enkel voelden me daar echt niet op me gemak. Woon in een goed gelovig dorp als niet gelovige, en had het gevoel dat ze me niet echt moesten.(omdat wij niet getrouwd waren, en nog steeds niet ) Kort af en niet echt vriendelijk, als me vriend er bij was , was het een ander verhaal.Dan waren ze zo vriendelijk dat het er van af droop. Wat zouden jullie doen naar een ander drop gaan , of je niet laten kennen?

Zal een voorval als voorbeeld geven, Ik was 36 weken zwanger toen wij te horen kregen dat mijn vriend, op 2 feb 2013 uitgezonden zou worden ( hij is militair ). Ik zou dan 42 weken zwanger zijn al hij zou blijven zitten. Mijn vraag aan de verloskundige was , zou het evt. met 40 weken gehaald kunnen worden zodat mijn vriend er zoiezo nog 2 weken bij is voor dat hij 3 maanden weg zou zijn. Haar antwoord was, Nou ik vindt het belangrijker dat het kindje gezond is en dat het uit zich zelf komt , dus nee! dan maar geen vader bij de bevalling! Ik ben daar in schok weg gegaan! en met tranen naar huis gefietst! De volgende afspraak zou mijn vriend haar er op aan spreken dat dat niet echt netjes was. Maar dat kwam er niet van omdat ik werd opgenomen in het ziekenhuis met te hoge bloeddruk en uit eindelijk ben ingeleid met 39 weken! Ze had ook nog het moet om te bellen waarom ik niet voor een thuis bevalling had gekozen, omdat hun ook echt wel weten wat ze doen! Ik hed haar verteld dat ik niets voor niets ben opgenomen en dat ik ook nog eens 2 x 48 moest blijven omdat mijn bloeddruk erg hoog was, haar antwoord .....o oke! In de kraam week is gelukkig een ander van de praktijk gekomen wat ik had haar regel recht de deur gewezen!

Maar om even terug te komen op het goede nieuws!!! zijn er nog meer vrouwen/meiden die er net zijn achtergekomen dat ze zwanger zijn?

10 jaar geleden

Hartstikke leuk!! Gefeliciteerd!! Ik zou een andere verloskundigenpraktijk zoeken. Je hebt toch je hele zwangerschap met je verloskundige te maken, en je zwangerschap hoort een bijzondere, mooie tijd te zijn. Als jij je niet op je gemak voelt bij je verloskundige, heeft dit toch ook wat invloed op je zwangerschap. Ik vond het altijd erg leuk als ik weer naar de verloskundige "moest", en dat is toch wel erg fijn. Succes!

10 jaar geleden

Gefeliciteerd! Maar Ede is toch een behoorlijke plaats, is daar maar één verloskundige praktijk? Ik zou absoluut op zoek gaan naar een andere praktijk! Je moet vertrouwen in die mensen hebben en dat is volgens mij wel weg bij je!

10 jaar geleden

Van harte gefeliciteerd, wat een super nieuws! V.w.b. de vk zou ik er eentje zoeken waar ik me goed bij voel. Desnoods in een ander dorp. Het is jouw zwangerschap en dat heerlijke gevoel laat je je door niemand afpakken, ook niet door je vk. Succes met het maken van je keuze!

10 jaar geleden

Gefeliciteerd wat goed nieuws.