Snap

Het doet veel pijn , maar je went eraan

Onvruchtbaar maar nog geen bewezen reden

Daar ben ik weer na een menstruatie cyclus .. Op de eerste dag van de menstruatie viel ik weer in tranen. Eerste dag dat je beseft dat het niet gelukt is, is het meest pijnlijke. Het heeft twee dagen geduurd, dat ik mezelf opraapte. 

Mijn cyclus aas 2 dagen eerder begonnen dan gepland en de pijn was zo anders dan normaal. Ik hoefde geen pijnstiller te nemen. Dit is iets wat ik niet eerder had meegemaakt. Ik denk toch da het te maken heeft met de supplementen  die ik neem ( 60 dagen al voorbij) en de Accupunctuur. Ik hoop dat het zo blijft.. een verdraagbare menstruatie.. Liefst natuurlijk dat het 9 maanden lang niet heb. 

Dit heeft mij wel een positieve gevoel gegeven. Er gaat iets goed.. Heb voor mijn accupuncturist temp etc bijgehouden en zij gaf ook aan dat de balans steeds de goede kant op gaat. 

Wat ik heel vreemd vond dat ik sinds de dag voor mijn menstruatie last heb van misseijkheid wat afentoe komt.  Ik dacht eerst dat ik dat heb omdat ik honger heb, maar met volle maag gebeurde het ook. Ben een heel andere eet patroon in gegaan sinds 60 dagen, ben ook wat kilos kwijt en voel me ook energieker. Dus daarom zoek ik niet in mijn voeding..  Binnenkort komt mijn ovulatie .. misschien is dat hem wel.. Ben benieuwd.

Ik heb bloedtest gedaan laatst om de waardes te controleren en blijkt dat ik een te lage vitamine D hebt, net onder de minumum aarde. Wat mis ik de zonnige dagen in buitenland.. waar ik genoeg dosis per dag kreeg..

Hoop.. Mama worden is een hoop voor mij.. of het gebeurt weet ik niet.. Maar met deze leegte, heb ik veel geleerd. Wat is het zwaaar om iets niet te krijgen wat je wilt.. Hoe zwaar is het om geduld te behouden en de beste voor jezelf blijven wensen.. Hoe sterk moet je zijn om soms toe te geven dat het niet anders kan. Jezelf aanpassen aan de situatie en doorzetten. Ben in deze traject zovaak mezelf met mijn zwaktes tegen gekomen.   

Ook al krijg ik niet wat ik wil, hopelijk leer ik ermee op de beste manier om te gaan. Blijf ik dankbaar voor wat ik heb.