Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • Onzeker

Here we go again, #3!

Baby nummer 3 is onderweg. Jeej! Maar wat is het grote verschil met de vorige twee keren? Ik vind het nu véél spannender. Hoe kan dat? Zoveel verschillende factoren... 

Nummer één: ik ben alleen wat meer moe dan normaal. Voel je gezegend hoor ik je denken! Maar dit is niks voor de kleine control freak in me. Tijdens de eerste weken van zwangerschap van Floor kon ik geen poepluier van Ties verdragen, was ik moe en waren m'n borsten flink gevoelig en al direct gegroeid. Ik had geen test nodig om te zeggen dat ik zwanger was, ik voelde het met elke vezel in mijn lijf. En nu alleen maar moe. Tja, volgens mij ben je dat altijd met een peuter van 3 jaar en een dreumes van 1,5... Nee, geef mij maar de periode die gaat komen: hopelijk een enorme druktemaker in m'n buik. Als hij/zij tenminste op zijn broer en zus gaat lijken.

Nummer twee: gezegend zijn met twee gezonde kinderen en met heel mijn hart en ziel hoop dat ook dit kindje gezond ter wereld komt en ook zal blijven. Voor mij voelt het echt dat hoe langer ik moeder ben, hoe meer ik me besef dat we van zoveel geluk mogen spreken dat Ties en Floor gezond zijn en zich goed ontwikkelen. 

Nummer 3: daar is ie dan... corona met al z'n golven en nieuwe varianten.Don't get me wrong, ik ben geen panisch aangelegd persoon.Ik beviel van Floor tijdens de eerste coronagolf (maart 2020). Er was nog zoveel onduidelijk op dat moment. Hermetisch afgesloten van de buitenwereld uit voorzorg, die laatste weken voor de geboorte en de eerste weken ná de geboorte. Wie had ooit kunnen bedenken dat we, terwijl onze wens voor een derde kindje week voor week meer werkelijkheid wordt, we nog steeds in dit gedoe zitten. En er meer nieuwsartikelen naar buiten komen over de gevolgen van... Tot nu toe hebben we corona buiten de deur kunnen houden, maar met een man werkzaam in het voortgezet onderwijs en ik als logopedist met kinderen in de basisschoolleeftijd begin ik me wel af te vragen wanneer het onze beurt gaat zijn.

Nummer 4: ons complete ritme is over een aantal maanden gewoon weer zoek. En dat vraagt aanpassingsvermogen. Natuurlijk gaan we daaruit komen en blijft de boel de boel als het niet anders is. Maar wat geniet ik zo ontzettend op dit moment met alleen nog een middagslaap (naja, Ties nog regelmatig maar wel afbouwend). We weten wat we 's ochtends kunnen doen, 's middags er lekker op uit en om 19.00 bedtijd. En dat betekent dan rust voor ons. Hoe anders gaat dat over een aantal maanden weer zijn....

Maar hey, er komt weer een bundeltje liefde bij. En die gedachte is wel weer ontzettend fijn. Die spannende weken kunnen me niet snel genoeg voorbij gaan, laat uk nummer 3 maar komen!