Snap
  • Zwanger

Help, mijn man wil een derde kind!

Wij hebben een leuk gezin. Een dochter van 3, een zoon van 7 maanden. Wij zijn compleet! Maar niet volgens mijn man..

Mijn zoon is inmiddels 7 maanden oud en langzaam begin ik weer in een normaal ritme te komen waarin ik soms ook tijd heb voor andere dingen dan voor de kinderen te zorgen. Iets wat ik overigens graag doe en waar ik geheel zelf voor heb gekozen. Maar wat is het fijn om soms ook even een uurtje voor jezelf te hebben als de kinderen op bed liggen en manlief nog op zijn werk vertoeft...

Nu gooide mijn man deze week ineens een balletje op.. Of ik per direct niet gewoon maar wilde stoppen met de pil? Mijn stripje was op, gewoon niet met de nieuwe beginnen, simpel.

Zijn argumenten? Het is toch leuk om nog zo'n klein droppie erbij te hebben? Misschien nog wel een meisje, dat lijkt hem wel leuk. En hij zou me dan wel wat meer helpen met de kinderen. Bovendien is het verstandig om nu voor een derde kind te gaan, dan ben je straks vrijwel in 1 keer klaar met alle luiers!
Qua financiën maakt het niet erg veel uit of je 2 of 3 kinderen hebt en de ruimte, die is er voorlopig wel, we hebben immers nog een hele zolder.

Maar wil ik het wel? Ergens lijkt het me wel leuk om nog een poppetje te hebben die ik al die schattige jurkjes en trutdingetjes aan kan trekken die mijn dochter niet meer past. Maar je hebt evenveel kans op nog een jongen. En dan zit ik nog langer thuis.. Ik wil ook wel weer een keer lekker op stap met vriendinnen! Een parttime baantje vinden (waar ik nu naar zoek), dat zal nog moeilijker worden als ik zwanger ben, want wie wil jou dan aannemen?? En erg ruim is onze bankrekening niet.. 

Mijn tweede zwangerschap was een heel stuk zwaarder dan mijn eerste. Ik was al snel dik en kon vrij weinig. Ik had last van mijn bekken en kreeg later vervelende kwaaltjes die schadelijk konden zijn voor mijn kind als het erger werd. Heel eng vond ik dat. 
Ook het hebben van 2 kinderen vind ik best wel eens zwaar. De volledige verzorging rust op mijn schouders en soms heb ik best behoefte aan een vrije dag als het ware. Hoe zou dat zijn met 3?!
Dan de nachten.. Mijn baby slaapt vrijwel altijd door. Hij pruttelt soms wat in zijn slaap, dan geef ik hem zijn speen en slaapt hij verder. Soms moet dat een paar keer, soms ook helemaal niet. 
Mijn dochter echter heeft vaak last van nachtmerries en wordt dan midden in de nacht huilend wakker, soms wel 3 keer! Ik kijk er niet erg naar uit om 3 kamers af te moeten tot iedereen slaapt...

Hoe dan ook, ik vind het erg moeilijk... Wat vinden jullie?

AliceP's avatar
9 jaar geleden

Je bent nog niet toe aan een derde, dat is wel duidelijk. Gelukkig heb je nog alle tijd. Over een paar jaar kan het nog steeds en zijn de oudste kinderen een stuk zelfstandiger. Je kunt dan altijd nog zien of je er dan wel aan toe bent, of niet. En hoe je man er dan over denkt, misschien vindt hij twee dan juist wel genoeg!

's avatar
9 jaar geleden

Nou wij hebben er 3! En het is ge-wel-dig, 2 jongens en een meisje. Nummer 3 is zo makkelijk en voelt als een bordje erbij op tafel. Je bent zelf zoveel relaxter en makkelijker. Ik denk dat nummer 3 dat ook zo voelt en daarom zo makkelijk is.

's avatar
9 jaar geleden

Voor mij is twee meer dan genoeg, je hebt altijd ruimte en geen extra plek nodig. Bovendien moet je het lichamelijk ook aan kunnen. En zolang de kids klein zijn is het in de kosten nog niet zo hoog, maar wat dacht van studiekosten en de zorgverzekering. Dingen die nu al best duur zijn. Wat denk je dat ze over 10 jaar kosten. Het is schattig en leuk voor nu, maar je hebt ook tijd voor jezelf nodig. En als je man zegt dat hij wel meehelpt, dat is bull, als die dat nu niet al doet dan doet hij dat dan ook niet. Denk goed na, ook over je lichamelijke klachten. Ik zelf heb het voor de 2e over gehad, met gevolg dat ik nu wel chronisch bekkenpijn heb en naar revalidatie ga. Voor een derde had ik dit zeker niet over. Ik heb geen spijt, maar leuk is anders. Door dit kom ik weinig toe aan alle daagse dingen, huishouden, gezin en mezelf.

's avatar
9 jaar geleden

Haha...een hele goede en zeker waar!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MammaMarianne?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.