Snap
  • Zwanger

Help me: avondje uit met vriendinnen en 6 weken zwanger

Heel blij ben ik: na een tijdje proberen, eindelijk zwanger! Heel blij mee! Nu 6 weken volgens clear blue en over een paar weken echo...

Het lukte, net zoals bij meerdere mensen, niet ineens om zwanger te worden. Daarom voelde het voor ons ook echt als een overwinning toen we een week terug een test in onze handen hadden. 6 weken zwanger stond er.

Ongelooflijk, al verder dan ik had verwacht. Wel nog erg pril. Direct de verloskundige gebeld en na een felicitatie (wat het ineens heel echt maakte) een afspraak gemaakt. Mijn vriend en ik zijn heel blij maar ook angstig of alles wel goed is. Zodra we de eerste echo gehad hebben, willen we delen dat we een kindje verwachten met familie en een weekje later met vrienden op de verjaardag van mijn vriend.  

Nu is het zo dat aanstaande vrijdag een stap-date gepland staat met mijn vriendinnen. Ik ken ze al vanaf dat ik klein ben en we hebben altijd erg veel lol op ons half-jaarlijkse stap-date! Na een heel gedoe met datumprikker hadden we eindelijk een dag waarop we alle 8 konden. Zo'n stapavond gaat vaak samen met veel eten en veel... je raadt het al: alcohol!

Het gaat echt gigantisch opvallen als ik aan de cola ga de hele avond. Dan hebben ze nog voordat het voorgerecht geserveerd wordt door dat ik zwanger ben. Het geeft me best wat stress. Mijn vriend wil echt eerst dat onze families van de aankomende baby afweten voordat mijn stapvriendinnen het weten. 

Maar afzeggen vind ik ook weer zo jammer. Wat zou jij doen? 

6 jaar geleden

Idd van te voren het restaurant op de hoogte stellen. Kijken of ze mee kunnen spelen. Anders misschien een kater of opkomende griep veinzen, waardoor je liever niet wil drinken. Of zeggen dat je met je partner een weddenschap hebt wie het langste zonder alcohol kan....

6 jaar geleden

Gefeliciteerd. Lastige situatie idd. Ik heb hetzelfde toen gehad. Mijn vriendinnen wisten dat we bezig waren omdat het bij ons ook bijna 2 jaar duurde. Mijn vriend wilde ook niet dat mijn vriendinnen het eerder wisten dan familie. Heb toen last minute gezegt dat ik me echt niet lekker voelde. Succes!

6 jaar geleden

Ik nam wel gewoon dat glas alcohol. Van te voren gezegd dat ik een vermoeden had dat ik een blaasontsteking zou krijgen. Ik moest zoooo vaak naar de wc!!!!! En elke keer als ik dan ging nam ik een slok en moest ik "plassen" ik spuugde de slok netjes weer uit in de wc pot. Niemand die t doorhad want ik had evengoed mijn wijntje.

6 jaar geleden

Een mamapil slikken tijdens de maaltijd als antibioticapil :-)