Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Help! Ik moet een babynaam verzinnen!

Als je een kindernaam zoekt, wil je er zeker van zijn dat je geen enkele mooie, unieke en populaire kindernaam over het hoofd zien. Daarom heb ik een paar tips voor je zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt!

 

1. Vroeg beginnen Een goed begin is het halve werk, dus wees op tijd met het kijken naar baby namen! Zorg ervoor dat als je ongeveer 6 a 7 maanden zwanger bent een mooie, blijvende naam hebt gevonden.

2. Beslissen over de naam Wat veel mamma's soms vergeten is dat als je de baby een naam geeft het voor de rest van zijn/haar leven is, dus denk goed na voordat je het kleine schattige hummeltje een naam geeft. Je kan je baby namelijk altijd nog een leuke koosnaam geven!

3. Uitspreken en spellen van de naam Stel je voor dat jij je kindje Guilia noemt.. Het is een prachtige naam, maar weten mensen wel hoe ze het moeten uitspreken of schrijven en kan dit een probleem worden?  Als je daar tegen aan hikt kan je altijd de naam vereenvoudigen zoals inplaats van Guilia haar Julia te noemen.

4.Meisjes of Jongensnaam? Tegenwoordig hebben we steeds meer namen die zowel voor jongen als voor een meisje gebruikt kunnen worden. Het is hierbij verstandig om op de schrijfwijze te letten,  bijvoorbeeld: Noa voor een meisje en Noah voor een jongen.

5. Afkortingen en Initialen

  • Ook al is de naam nog zo mooi, het kan altijd gebeuren dat er hele rare afkortingen van komen en je wilt toch niet dat je kind daar misschien problemen mee krijgt als ze op school zitten.
  • Initialen zijn ook erg belangrijk om op te letten, je wilt bijvoorbeeld niet dat je kind met de initialen B.H. of T.V. rondloopt.

Hier de top 5 jongens- en meisjesnamen:

Top 5 jongensnamen

  1. Tim
  2. Lucas
  3. Thomas
  4. Ruben
  5. Thijs

Top 5 meisjesnamen 1. Sophie 2. Julia 3. Emma 4. Lieke 5. Lotte

Lees hier meer over babynamen!