Snap

Hallo lief wonder, ik ben zo blij dat je er bent.

Je zit nu ruim 7 weken in mijn buik.. Die buik wat ik jaren heb gehaat, beschermt nu mijn kleine wonder.

Hallo lief wonder van mij,

Je zit nu ruim 7 weken in mijn buik. En ik hoop maar dat mijn buik liever voor jou is dan ik voor hem ben geweest. Want je bent zo ontzettend welkom mijn lief klein wonder. 

Ik was al bijna een jaar gestopt met de pil, maar toch hadden papa en ik dit totaal niet aan zien komen. We waren er zo van overtuigd dat ik geen kindjes kon krijgen. We hadden ons erbij neergelegd dat we zoveel mogelijk zouden genieten van jouw halfbroertjes en dat we ter zijner tijd zouden adopteren. Ik deed dan ook een zwangerschapstest puur om het afgehandeld te hebben zodat ik naar de dokter kon gaan om te zeggen dat ik niet zwanger was maar toch 24/7 misselijk. En toen was daar opeens dat tweede streepje. Dat hele lichte 2de streepje wat aangaf dat jij er zat. Wat waren we in paniek! We kregen een kind! Wij! Toch!

Ik was en ben soms nog steeds zo bang. Wat heb ik jou nou eigenlijk te bieden?! Ben ik hier wel klaar voor? Wat nou als ik het niet goed doe? Wat nou als mijn overgewicht jou fataal wordt? Mijn moeder, jouw oma heeft een miskraam gehad én mijn zus na 4,5 maand verloren aan wiegendood. Wat nou als mij dit ook overkomt? Papa heeft het al zo ontzettend moeilijk, wat nou als hij dit niet aankan? Ik ben zo bang dat dit geluk me wordt afgepakt. Dat je het niet haalt om wat voor reden dan ook. Ik ben nu al vreselijk bang om je kwijt te raken.

Maar tegelijkertijd ook zo blij. Zó ontzettend blij. Wat jij niet weet, en waarschijnlijk nooit zult weten, is dat jou papa 2 weken voordat we wisten dat jij er was, uit het leven wilde stappen. Gelukkig heb ik hem net op tijd tegen kunnen houden. Hij is niet depressief, maar hij heeft het wel heel erg zwaar. Hij heeft jouw oma zien sterven, en hij kan zichzelf niet vergeven dat hij haar niet kon redden. Maar hij kon haar niet redden lief klein wonder, zelfs in het ziekenhuis hadden ze haar niet kunnen redden. Maar jou papa vraagt zoveel van zichzelf.. Je hebt zo'n lieve vader mijn lief klein wondertje, het breekt mijn hart om te zien hoe zwaar hij het heeft. Ik heb geschreeuwd hoeveel ik van hem hou en dat ik hem niet kan missen. Maar hij ziet niet hoe waardevol hij is. Mensen hebben zoveel kapot gemaakt bij hem. Maar ik beloof je mijn lief klein wonder, ik beloof je dat ik mijn hele leven lang zal proberen te repareren wat zij kapot hebben gemaakt. .

 Sinds dat hij weet dat jij er bent, heb ik hem geen dag meer in paniek gezien. Hij is zo vrolijk dat ik soms denk dat zijn gezicht in een lach blijft staan. Ik weet heel goed dat jij geen kant en klare oplossing bent voor papa's problemen. Dat jij zelfs nog wel hier en daar voor wat problemen zult zorgen. Dat jou opvoeden geen bijzaak is maar vanaf nu onze hoofdzaak samen met je halfbroertjes. Maar het doet me zo ontzettend goed. Ik kan huilen van geluk als ik zie hoe blij papa met jou is.(en ik natuurlijk ook!)  Sinds jouw aankondiging ziet hij de zon weer schijnen. Hij kijkt weer vol vertrouwen naar de toekomst, en dat allemaal dankzij jou, mijn lief klein wonder.   

Tot nu toe is het nog niet makkelijk en het zal ook niet makkelijk worden. Als ik heel eerlijk ben heb ik nog geen dag echt kunnen genieten. Ik moet dag en nacht overgeven en ben 24/7 misselijk. Ik maak me constant zorgen om vanalles en niks en m'n energie is 0,000. Maar jij bent het zo vreselijk waard. Ik zou de rest van mijn leven iedere dag spugen om jouw hartje te zien blijven kloppen mijn lief wonder. 

Mijn lief wonder.. je bent zo ontzettend welkom..    

6 jaar geleden

Dankjewel! Echt superfijn. Geeft me net dat beetje meer vertrouwen erin. :)

6 jaar geleden

Dankjewel! Echt superfijn om te horen. Gelukkig kunnen we heel goed met elkaar praten en heeft hij inmiddels door zijn poging de hulp die hij nodig heeft. (iets waar ik van te voren 3 maanden om gevraagd heb bij zijn huisarts maar goed..) :)

6 jaar geleden

Wat een fijne reactie! Toevallig zei ik een week voordat ik wist dat ik zwanger was tegen m'n vriend dat ik dacht dat als zijn moeder dacht dat het er tijd voor was zij ons misschien zou helpen met een kindje. Toen wist ik nog niet dat het die tijd al was.. :)

6 jaar geleden

Dankjewel voor je lieve reactie! Ik hing bijna wekelijks aan de telefoon met zijn huisarts om aan te geven dat het echt slecht ging maar jammer genoeg hielp dat niks. Ik moest hem eerst bijna kwijtraken voordat hij direct hulp kreeg. Gelukkig loopt het nu allemaal en gaat het beetje bij beetje een stukje beter. :)