Snap
  • Zwanger
  • afwijking
  • ziekenhuis
  • bloeding
  • afdalendegroeicurve

Grote bloeding, ziekenhuis opname en onderzoeken

Een spannende periode breekt aan!

Het ging allemaal nog zo goed, tot vorige week donderdag ochtend. Om half 7 stond ik op omdat ik naar de wc moest zoals elke peuter doet stond mijn zoontje bij me op de wc. Ik pakte de wc papier veegde van onderen af en zag helder rood bloed verlies, ik keek in de wc en het was een grote plas. Op dat moment gingen alle alarm bellen af. Nog op de wc zittende belde ik mijn schoonmoeders om te vragen wie van hun met mij naar het ziekenhuis kon rijden. Ik moest van de Gynaecoloog binnen een half uur aanwezig zijn. Eenmaal aangekomen werd ik direct aan de ctg gelegd, infuus werd aangebracht en kreeg inwendige onderzoeken en echo's. Omdat ik bij mijn vorige zwangerschap al met 28.4 ben bevallen werd ik ook direct opgenomen. Ook besloot de gynaecoloog ook meteen om de groei echo een week te vervroegen en deze dezelfde dag al te doen. 

In de middag werd ik dus naar de poli gebracht om voor de groei echo. Ze gaf al aan dat de baby wat kleiner is en dat het mogelijk zou zijn dat ik wekelijks op controlle moet komen. Nadat ik terug op de afdeling was stond binnen het uur de arts op de kamer. Ze zei dat de baby toch echt zorgelijk klein is, en een afdalende groei Curver zien. En dat dit een besluit is dat ze me liefste direct willen overplaatsen naar een derde lijn ziekenhuis. Direct schoten de emoties door mij heen. Ook vertelde ze omdat het onduidelijk is waar de bloeding vandaan komt, en het geslacht van de baby nog steeds niet goed te zien is wilt ze een GUO laten maken. Ze ging weg van de kamer om te bellen met het WKZ. Huilend belde ik mijn vriend op met de mededeling dat ik word overgeplaatst. En is mijn schoonmoeder met mijn zoontje nog snel even langs gekomen. 

Uiteindelijk kwam de arts terug en vertelde dat WKZ geen plek heeft, maar het Maxima MC gaat worden in Veldhoven. Om 19:15 stond daar de ambulance op de kamer. Eenmaal aangekomen werd ik weer Meteen aan de ctg gelegd, bloed afgenomen en ook direct weer verschillende echo's. Ook hier zagen ze dat de baby te klein is, en er een verdenking is op een afwijking aan het geslacht. 

De vrijdag ochtend kwam de arts, hij vertelde dat het plan is om mij zeker tot na het weekend te houden. Tot na de echo en om te kijken wat het bloedverlies doet. Met geluk is het bloeden gestopt en mocht ik afgelopen weekend weer uit bed. 

Maandag 15december :

Wat een spanning ging er door mijn lichaam voor de echo. Uiteindelijk zien ze dat de baby inderdaad een afbuigende groei Curver laat zien, en een genitale afwijking is " hypospadie". Omdat ik geen bloedverlies meer heb mocht ik gisteren avond naar huis met strenge leefregels. 

Ik kan je zeggen ik ben zowel lichamelijk als mentaal op, ik slaap nu super slecht hooguit 2uur. Heb het vertrouwen in mijn lichaam even kwijt. Omdat de zwangerschap weer niet gaat zoals ik dat wenste. Weer in dezelfde angst zitten wat het gaat doen. Ik ben nog niet eens de 28.4 voorbij en heb mijn doel om de 30weken te behalen. Ook word ik nu wekelijks opgevolgd, elke week ctg scans, controlle en groei echo's. 

Wat een spannende periode gaat het weer worden. En ook moeilijk nu ik letterlijk niks mag doen, wat voor mij al een hele uitdaging is. 

3 jaar geleden

Heel veel sterkte voor jou en je gezin.

3 jaar geleden

heel veel sterkte. ik ben in oktober opgenomen met 27+6 en uiteindelijk bevallen met 28+6

3 jaar geleden

Veel sterkte!