Snap
  • ziekenhuis
  • controle
  • stuitligging
  • angst
  • gynacoloog
  • bloeddruk
  • ctg

Groeiecho, ziekenhuis, verloskundige, ziekenhuis

Afwachten maar

Ik mocht me dus weer melden in het ziekenhuis. En zoals wellicht duidelijk werd uit mijn eerdere posts, ik had het niet zo met de gynaecologen van daar. 

Ik wist natuurlijk zelf ook wel dat ik te zwaar was, maar moest dit elke keer zo duidelijk benoemd worden?! Daar aangekomen kreeg ik dus een nieuwe groeiecho. De benen waren inderdaad iets te korts maar niet zorgwekkend, haar hoofd daarintegen zou " te groot" zijn. Voor nu geen probleem maar wel om in de gaten te houden. Ik mocht weer aan de bloeddrukmeter en deze schoot natuurlijk omhoog. Altijd in het ziekenhuis was mijn bloeddruk te hoog. Liep in de kamer uit en werd ik voor 45min aan de bloeddrukmeter gezet. De eerste meting was altijd meteen al goed.. Niks aan de hand dus. Ik mocht weer terug naar de verloskundige.  Hier kreeg ik 2 weken erna een liggingsecho.. Ik wist dat ze nog veel draaide want de ene week lag ze goed en de week erna gedraaid. Het was dus nog wel even spannend.  

Ik vertelde dat ik zo blij was dat ik weer op controle mocht bij de verloskundige en dat ik me in het ziekenhuis echt niet op mijn gemak voelde. De verloskundige gaven aan dat ze dit inderdaad wel vaker te horen kregen. 

En daar kwam de liggingsecho.. gedraaid, shit! Dat betekende weer naar het ziekenhuis.. Ik vroeg nog of we niet een paar dagen konden wachten om er dan een opnieuw te doen, want ze draaide elke keer nog veel. Helaas niet! Ik moest me weer in het ziekenhuis melden. 

1 dag later al.. Ik was erg zenuwachtig want er was dus een kans dat ze de baby gingen draaien als ze niet goed lag.. Vol zenuwen ging ik naar binnen en kwam ik bij een nieuwe gynaecoloog. Ik had er dus wat meer vertrouwen in. Mijn man was gelukkig mee. 

Eenmaal in de stoel met de echo apparatuur op mijn buik zag ik het hoofdje, " he ze ligt goed!" Zei ik enthousiast.  Het enige wat de gynaecoloog erop zei was , " ja maar het hoofdje is wel erg groot" ..

Mijn blijdschap was in één keer verdwenen. Wat hield dat dan in?! Het kan zijn dat we haar eerder moeten gaan halen.. Maar de komende weken plannen we groeiecho's in om te kijken of ze nog verder groeit. 

Ik kreeg een waslijst aan vragen vooral omtrent mijn gewicht. De gynaecoloog maakte zich zorgen, omdat ik "te" zwaar was. Ik moest weer aan de bloeddrukmeter en deze schoot natuurlijk omhoog. Is dat heel gek? Je bent net mega tekeer gegaan over mijn gewicht maar goed. Ik kreeg formulieren mee naar de balie en hier zou ik verder horen wat de bedoeling was.

Ik kwam daar aan en kreeg te horen dat mijn urine en bloed afgenomen moesten worden. Toen ik dat had gedaan en terugkwam dacht ik dat ik weer aan de bloeddruk meter moest. Ineens kreeg ik ook op mijn buik dingen, ik wist niet wat me overkwam. Ja we gaan kijken of de baby het niet moeilijk heeft. HUH?! De baby het moeilijk heeft? Ik voel haar toch gewoon  bewegen? Ik voel me toch goed ik hou geen vocht vast niks.. Wat is dit ineens voor gekkigheid allemaal? Mijn man had ik inmiddels naar zijn werk gestuurd want dit kon nog weleens lang gaan duren.. 

Na 2.5u aan de ctg te hebben gezeten kwam er eindelijk iemand aan. Het bloed en urineonderzoek waren nog niet binnen want de aanvraag was verkeerd gegaan. Ik mocht wel naar huis en ik zou nog gebeld worden. 


Totaal overrompeld en nog steeds niet wetende wat er allemaal gebeurd was en waarvoor alle onderzoeken waren ging ik naar huis... 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MamavanNova'23?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.