Snap
  • Zwanger
  • Groeiecho
  • boyorgirl
  • Farmlife
  • ctg
  • vochtvasthouden

Groei echo & CTG

Afgelopen maandag stond de vervolg groei echo gepland. Helaas verliep de dag een beetje anders dan ik had gedacht.

Sinds een paar dagen was ik al wat misselijk, had ik over moeten geven en houd ik veel vocht vast in mijn voeten, handen en gezicht. Ook zijn de harde buiken er vaker en langer.

Daarom maandagochtend toch maar even de gynaecoloog gebeld en ze wilden voor de zekerheid wat onderzoeken doen om wat dingetjes uit te sluiten, dus moest ik een paar uurtjes eerder komen dan de echo gepland was.

Mijn eerste ervaring aan de CTG is een feit, spannend maar wat mooi om de hartslag en het getrap te horen van ons kindje🥰

Gelukkig was mijn bloeddruk weer goed, die was afgelopen weekend veel hoger dan normaal.

Ze hadden bloed onderzoek gedaan en mijn urine onderzocht. Er was minimaal eiwit aanwezig in mijn urine en ze gaan er nu vanuit dat ik te veel inspanning heb geleverd en mijn lichaam daarom zo gereageerd heeft.

Zaterdag had ik buiten wat gehobbyd zodat m’n kipjes er warmpjes bij zouden zitten als het zou gaan sneeuwen. ❄️ Het was zaterdag heerlijk om buiten bezig te zijn en waarschijnlijk heb ik net iets te veel gedaan omdat ik zo lekker bezig was🙈

Helaas gaf groei echo echter wel aan dat de kleine nog steeds onder de groei curve zit. Ze kunnen nog steeds niet met zekerheid zeggen of dit door de Corona komt of dat het is omdat ik zelf ook maar klein ben..

Ik ga uit van dat tweede, maar het blijft wel spannend omdat ons kindje wel weer wat meer achter loopt dan 2 weken geleden. Toen liep alleen het buikje een dag of 11 achter en de benen en hoofd maar een paar dagen. Nu is dat allemaal wel wat meer geworden dan de week waarin we zitten.

Gelukkig houden ze de baby goed in de gaten en krijg ik over 2 weken weer opnieuw een groei echo.

Ik hoop zo dat hij/zij de eigen curve aanhoud en niet dat het steeds verder achter loopt op de groei..

Blijft toch wel spannend, want je wilt natuurlijk niets liever dan dat je kindje een goede start krijgt.

Nu genieten van het getrappel in mijn buik, de baby is lekker actief en daar houd ik me aan vast dat het allemaal goed gaat♥️