Snap

Gezonde mama's aan de top!

Wanneer vrouwen zwanger raken hebben ze vaak al veel research gedaan en weten ze  allemaal dat rauwe kazen, rauwe producten zoals vis en vlees de listerine bacterie kunnen bevatten. Maar wist jij trouwens dat light producten, producten met smaakversterker Vetsin (E621 en E222 t/m E625) en alcohol evenveel schade aan kunnen richten?

In mijn werk merk ik dat er nog altijd te weinig aandacht besteed wordt aan gezonde voeding voor en tijdens de zwangerschap. Het is dan ook nooit te laat om kritisch naar je voedingspatroon te kijken, want je bent wat je eet en je kindje dus ook. Gezonde voeding is heel simpel en makkelijk te bereiden. Enige wat je nodig hebt is een standaardboodschappenlijstje dat je iedere week erbij neemt.

Dit lijstje bevat o.a. veel groente en fruit, zo veel mogelijk volkoren producten zonder toegevoegde suikers, biologisch of scharrelvlees, vette vissoorten zoals makreel, sardientjes en met mate zalm (verse om zelf te bereiden), gedroogd fruit zoals dadels, abrikozen en vijgen enz. Zo voorkom je impulsaankopen en zul je ook nog geld overhouden.

Daarnaast wil ik je meegeven dat E621 (Vetsin) zeer ongezond is voor jouw gezondheid en die van jullie ongeboren kindje. Controleer dan ook marinades, sauzen, vleesproducten, chips, snacks enz. op de aanwezigheid hiervan. Je zult versteld staan waar het allemaal in zit!
ps. Niet alleen zwangere vrouwen maar iedereen doet er goed aan om smaakversterkers E621 t/m E625 te mijden aangezien deze welvaartziektes in de hand werken.

Word zo een gezonde mama!

10 jaar geleden

Jaaa Prilleven, helemaal mee eens!

10 jaar geleden

E-nummers komen ook in biologische producten voor en zijn soms idd nodig om een product een langere houdbaarheidsdatum mee te geven. Al met al is het gewoon beter een goede balans te vinden tussen enerzijds kant-en-klare voedingsproducten en anderzijds gezonde onbewerkte producten. Als je Vetsin maar niet onderschat want deze is echt gif voor zwangere vrouwen, baby's, peuters, kinderen en zieken! Eigenlijk gewoon voor iedereen.

10 jaar geleden

Als ik eerlijk ben valt het mij de laatste maanden op dat dit een heel actueel onderwerp is. Er wordt veel gesproken over slechte E-nummers en de mogelijke effecten hier van. Zelf eet ik behoorlijk ongezond als ik het lijstje zo doorneem maar voor mijn kinderen probeer ik hier wel rekening mee te houden. Wel denk ik dat je een E nummer niet kan voorkomen in de voeding als je gaat voor makkelijk. Soms kan dat een keuze zijn. Met mate dan!

10 jaar geleden

Kijk eens bij het boek "Een gezonde eter voelt zich beter". Hierin staat heel veel over kunstmatige zoetstoffen en hun werking. Super boek!