Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Genieten van mijn zwangerschap

Ik ben momenteel bijna 30 weken zwanger van ons tweede zoontje. Bij de zwangerschap van mijn eerste zoontje was ik nog maar net zwanger en kon ik al niet wachten tot ik hem in mijn armen had. Die negen maanden duurden veel te lang voor mijn gevoel.

De eerste maanden van deze zwangerschap ben ik heel ziek geweest waardoor ik echt een gevoel had van waar ben ik aan begonnen.

Nu nadert het einde al weer en gaat de tijd me eigenlijk veel te snel. Waarschijnlijk ook omdat ik me realiseer dat het misschien wel de laatste keer is dat ik zwanger ben, de laatste keer dat ik een kindje in mijn buik voel, de laatste keer dat ik trots ben op mijn buik en hem niet in hoef te houden. Deze zwangerschap ervaar ik zoooo anders als mijn eerste zwangerschap.

Natuurlijk wil ik deze kleine knul ook graag in mijn armen houden hoor maar zolang ik me goed voel heb ik nog wel even de tijd. Ik mag op dit moment dan ook niet klagen met de kwaaltjes. Het last van maagzuur, bekkeninstabiliteit en natuurlijk zit mijn buik in de weg maar nog kan ik genieten van dit kleine mensje in mijn buik.

Ik weet niet of we een derde kindje zouden willen maar ik ervaar deze zwangerschap echt als de laatste keer zwanger zijn. Het blijft zo bijzonder!!!!!!

12 jaar geleden

Jeetje kan me voorstellen dat je nu heel bang bent. Ik heb voor mijn eerste zoontje 2 keer een miskraam gehad in de eerste 3 maanden waardoor ik ook heel angstig was. Vreemd dat ze geen reden kunnen vinden er moet toch iets zijn waardoor dat gebeurt met 34 weken zou je denken?! Ik denk dat het logisch is dat je er nu moeite mee hebt om te genieten dus maak je daar geen zorgen over. Hopelijk heb jij straks je kindje in je armen en kan je wel genieten. Je word wel goed in de gaten gehouden door het ziekenhuis toch? Zodra je ook maar een klein beetje twijfelt gelijk het ziekenhuis bellen dat ze een echo doen en dat je eventjes naar je kleintje kan kijken, misschien helpt dat. Heel veel sterkte!!! Laat je weten hoe het gaat???

12 jaar geleden

Wat leuk om te lezen. Geniet lekker!

12 jaar geleden

Ik begrijp jouw gevoel helemaal! Heb het zelfde gehad tijdens mijn 2e zwangerschap! Maar wat was ik blij toen ik mn kleine meisje eindelijk in mijn armen had zeg!!