Snap
  • Zwanger

Ga eruit! Mirena spiraal verwijderen.

Het verhaal over het verwijderen van mijn mirena spiraal wat niet helemaal soepel verliep.

Ga eruit!

Maandag ochtend, je loopt de huisartsenpraktijk binnen hopend dat je niemand tegen komt die je kent. Vreemd genoeg zit er niemand in de wachtkamer. Gelukkig maar.

Goedemorgen hoor je dan. De jonge huisarts roept je uit de wachtkamer. Je volgt hem zijn praktijkruimte in en zegt waar je voor komt. "Heb je er last van? Of heb je een kinderwens?" Je glimlacht en zegt zachtjes kinderwens.

Even later lig je dan met je billen bloot op tafel. De dokter verteld precies wat hij gaat doen en zegt dat dit klusje zo gedaan is. "Ze komen er altijd erg makkelijk en snel uit, je merkt er bijna niks van."

Je voelt wat kramp achter je navel en hoort de dokter zeggen. "Jeetje hij zit een beetje vast." Tuurlijk, heb ik weer.. denk je dan. Hij probeert het nog twee keer maar helaas lukt het niet.

Teleurgesteld kleed je jezelf weer aan en luister je naar wat de dokter zegt. "Ik verwijs je door naar een gynaecoloog en dan kan je daar waarschijnlijk over 4 tot 6 weken terecht om hem er uit te laten halen." Dit is natuurlijk niet wat je wilt en je voelt je erg teleurgesteld. Nu kunnen we pas over ruim een maand beginnen. 

Je vraagt de dokter of er echt geen andere oplossing is en hij ziet dat je dit echt heel vervelend vindt. Dan geeft hij aan dat er vanmiddag ook een andere huisarts aanwezig is. Als je wilt kan hij er ook even naar kijken, hij heeft er wat meer ervaring mee. "Nou laten we dat maar doen dan."

Drie uur later lig je weer met je billen bloot op de tafel. Dokter 1 heeft alles al in de startpositie klaargezet als dokter 2 binnen komt lopen. "Hallo mevrouw, ik ga even kijken of het lukt. Oké ik zie het al, dit ga je wel even voelen. Let op, daar komt het dan." Met een snelle beweging trekt hij het spiraaltje eruit en zegt hij vervolgens heel droog "Zo dat was hem dan." Eventjes voelt het best pijnlijk maar dat zakt gelukkig snel weer weg.

Voor ik het door had was dokter 2 al weer uit de kamer en sta ik samen met dokter 1 naar een klein wit dingetje te kijken. Hij legt me uit hoe het ding in de baarmoeder zat en dat het eigenlijk best een mooie uitvinding is. Ik kijk hem aan en zeg "ik vind het maar een stom ding"

6 jaar geleden

Hey M&M, Bedankt voor je reactie. Ik begrijp helemaal wat je bedoeld. Het ligt bij mij soms ook op het puntje van mijn tong om het te zeggen. Tot nu toe weet nog niemand het maar ben benieuwd hoeland dat duurt. ;-) Ik hoop voor jullie dat je niet al te lang meer hoeft te wachten.

Hallo hupsakeetje, Ik lees graag met je mee, wij zijn zelf ook al een tijdje bezig.. ???? Al wil het nog nie helemaal zoals ik eigenlijk zou willen.. Maar geduld is een schone zaak.. Heb geprobeerd om het zo stiekem mogelijk te doen maar nu het wat langer duurt zijn er zo per ongeluk toch wat meer vriendinnen op de hoogte dan ik eigenlijk van plan was.. Maar het voelt goed om het er soms over te hebben. Liefs m&m