Snap
  • Zwanger

"Ga eerst nog maar eens een jaartje proberen"

Weer terug uit Bali en een paar maanden verder besluiten we om eens een bezoekje te brengen aan de huisarts....

30 december 2015: Na een heerlijke vakantie op Bali is het weer tijd om richting huis te gaan. We hebben nog een lange reis voor de boeg, maar wel heerlijk dat we lekker oud&nieuw met onze vrienden en familie kunnen vieren. Toch blijft het telkens door mijn hoofd gaan dat ik het wel erg jammer vind dat het deze maand weer niet 'raak' is. Stiekem had ik er wel heel veel op gehoopt, zoals je dat elke maand doet  wanneer je de stap hebt genomen. Tijdens het wachten op het vliegveld krijg ik van mijn beste vriendin een WhatsApp: 'He schat, wanneer kom je nou thuis?' Ik stuur haar terug dat we pas op 31 december rond 17:00 landen, en dat we dan direct doorgaan naar vrienden en familie om het nieuwe jaar in te luiden. Het duurt even voordat ik een reactie krijg, maar dan stuurt ze: 'Oke! dan zie ik je weer in het nieuwe jaar' Op de een of andere manier krijg ik het onderbuik gevoel dat ze me wat wil vertellen, dus ik stuur terug: " Hoezo? is er iets?'..Ik krijg meteen een reactie terug dat ze me graag nog had willen zien omdat ze me wat wil vertellen. Ik bel haar meteen op en dan kan zij zich niet langer inhouden 'IK BEN ZWANGER! ' Ik sta rond te springen op het vliegveld van blijdschap en ga meteen op zoek in de winkeltjes naar een klein souvenirtje.

mei 2016: Weer een paar maanden en dus ook een paar menstruaties verder. Ik begin toch wel wat onzeker te worden omdat we nu alweer een jaar verder zijn en het zwanger worden nog steeds niet is gelukt. Moet ik al naar de huisarts? nog gewoon even afwachten? ik weet het niet. Ik heb besloten om toch maar de huisarts te bellen. Tijdens het gesprekje aan de telefoon met assistente gooi ik het er maar meteen uit: "we zijn al een jaar bezig maar ik ben nog steeds niet zwanger" Gelukkig vraagt de assistente niet veel verder en kan ik een paar dagen later al terecht voor een gesprekje met de huisarts.
Eenmaal bij de huisarts ben ik best wel zenuwachtig. Die beste man kent mij al vanaf baby, en nu moet ik hem gaan vertellen dat ik zelf graag een baby wil. Gelukkig opent hij al snel het gesprek en worden er verschillende vragen gesteld. Na 5 minuten verlaat ik een beetje verbouwereerd en verbaasd het gesprek. Na een aantal standaard vragen was de huisarts zijn antwoord nogal kort: "Je bent nog jong (26) dus probeer het nog maar eerst een jaartje en als het dan nog steeds niet gelukt is dan zullen we eens verder gaan kijken". Hier laat ik het natuurlijk niet bij zitten. Thuis heb ik het erover met Floris en hij stelt voor dat we zijn huisarts (we hebben beide een andere) eens opbellen. Zijn huisarts nodigt ons de volgende dag uit voor een gesprekje en hij stelt voor om het zaad van Floris eens te laten testen. Met een verwijsbrief en een potje verlaten wij de spreekkamer.....

7 jaar geleden

Ja soms is het best frusterend, zodra je samen besloten hebt om een kindje te willen, dan heb je liever dat het gisteren dan vandaag gebeurt. Gelukkig snapte zijn huisarts dat wel.

7 jaar geleden

Klinkt me bekend in de oren die reactie. Die kreeg ik ook te horen toen er na een jaar nog niks was gebeurd. Toen ook er voor gekozen om naar de HA van m'n man te gaan en die stuurde ons wel door. Hij zei nog dat hij liever een stel te vaak doorstuurde dan dat we nog een jaar aan t aanmodderen bleven, en dat die opmerking van je probeer nog maar jaar je bent jong zat nergens op sloeg!! En maar goed ook, er bleek weinig levend zaad te zijn en dat wat leefde was nog traag ook. En uiteindelijk na de 2e ICSI behandeling een heerlijke zoon gekregen. Ik wens jullie veel succes met alles.

7 jaar geleden

Ja de ene keer is het lastig om beide een verschillende te hebben, maar nu was het fijn :).. bedankt voor je lieve reactie! X

7 jaar geleden

Duss.... gelukkig heb je twee verschillende huisartsen. Wat goed van jullie dat jullie ervoor gekozen hebben naar een ander te gaan! Heel erg goed! Ik ken het: de eeuwige je bent nog jong opmerking... gelukkig kon onze arts dat niet zeggen na 3 jaar! Nogmaals super goed!