Snap
  • Zwanger
  • Gezond
  • vitamine
  • foliumzuurtabletten
  • open
  • ruggetje

Foliumzuur slikken??

Ik bleef maar twijfelen, dus ben ik met mijn grote zus gaan praten. Mijn grote zus heet Ilse, maar omdat ze tien jaar ouder is noem ik haar altijd grote zus. Ze heeft drie kinderen (alle drie schatten!) en haar jongste gaat al naar groep 1. Hoe heeft zij dat gedaan bij mijn nichtjes en neefje?

Wij zijn in de familie niet zo van pillen en dokters. Zwanger worden en baby’s baren is iets natuurlijks. Bij ons in de familie komen geen afwijkingen voor. En zwanger zijn is geen ziekte, toch?

Dus ik heb niet zo’n zin om foliumzuurtabletten te gaan kopen en te gaan slikken. Het is vaak ook een kwestie van geluk. Ik rook niet, drink weinig, en eet best veel groente en fruit. Mijn vriend net zo. Grote zus vond het wel een eer dat ik speciaal hiervoor langs kwam, en dat is het natuurlijk ook, haha! Maar ze zei dat foliumzuur vitamine is, die ook in je voeding zit. Vitamine B11. En omdat ze ontdekt hebben dat moeders met meer foliumzuur in hun lijf minder vaak een kindje met een open ruggetje krijgen, is dat het officiële advies geworden. Als je kinderen wilt kan je beter foliumzuur slikken. Ook als er niks in je familie voorkomt.

Grote zus heeft het bij alle drie de kinderen geslikt, want zegt ze: baat het niet, het schaadt ook niet. Weet je wat ze stralend zei?  "Je kan in plaats van foliumzuurtabletjes natuurlijk ook elke dag 11 eetlepels spinazie, of 15 eetlepels broccoli eten. Elke dag! Of vet veel tuinbonen…dan krijg je ook genoeg foliumzuur binnen.”

Met dit verhaal belde een jonge vrouw ons op. Ze wist het antwoord al, maar wilde toch nog even mijn mening horen. Dus stelde ik haar één vraag; “hoeveel groente kan jij op..?”..!

Mies Wits-Douw

Meer weten? Mail: erfolijn@erfocentrum.nl

7 jaar geleden

proadvertizing bibiri burghs uplink <a href="http://www.customstud.com/p4libyb-nike-air-force-1-flyknit-noir">nike air force 1 flyknit noir</a> <a href="http://www.djgeometrix.com/3enfry7-Wholesale-nfl-Minnesota-Vikings-Harrison-Smith-Jerseys">Wholesale nfl Minnesota Vikings Harrison Smith Jerseys</a> <a href="http://www.oleyfire5.com/4zb6uw7-Tampa-Bay-Buccaneers-Jacquies-Smith-Jerseys-cheap">Tampa Bay Buccaneers Jacquies Smith Jerseys cheap</a> <a href="http://www.oleyfire5.com/1t5dbdx-nfl-ELITE-Green-Bay-Packers-Clay-Matthews-Jerseys">nfl ELITE Green Bay Packers Clay Matthews Jerseys</a> <a href="http://www.relocatingincolumbia.com/ht0ijxp-Philadelphia-Eagles-Denzel-Rice-LIMITED-Jerseys">Philadelphia Eagles Denzel Rice LIMITED Jerseys</a> chondricgumdigging

11 jaar geleden

ik heb met mijn derde kindje ook geen foliumzuur geslikt omdat ik niet wist dat ik zwanger was, een cadeautje. Ik vond dat wel jammer, ik vond de twintig weken echo dan ook wel spannend maar de verloskundige gaf al aan dat als je geen afwijkingen in de familie hebt, dat het dan wel wat mee zal vallen. het heeft dan ook niet voor heel veel onrust gezorgd maar als ik een zwangerschapswens zou hebben zou ik het zeker weer gaan slikken.

11 jaar geleden

Hallo Celine, Nee foliumzuur heeft geen invloed op je vruchtbaarheid! Info op: www.slikeerstfoliumzuur.nl en/of mail erfolijn@erfocentrum.nl Hartelijke groet Mies Wits

11 jaar geleden

Ehhh, ik hoop dat ik je vraag verkeerd begrijp...