Snap
  • Zwanger
  • baby
  • gynaecoloog

Familie, liefde en een baby #15

Vanaf dat Sjoerd geboren is heb ik eigenlijk altijd gezegd dat ik er niet al te veel leeftijd tussen wilde hebben zitten (mocht dit lukken natuurlijk). Mijn broer en ik schelen ons 2,5 jaar. Wij hebben nooit heel goed door een deur gekund toen we jonger waren dus in mijn opinie was dit net teveel. Wilde graag gaan proberen voor een kindje rond Sjoerd z’n 1e verjaardag. Als het nu weer zo snel zou lukken, zou dit betekenen dat er net geen 2 jaar tussen zou zitten. Helaas liep het toen tussen Danny en mij niet zo heel lekker en dan ga je natuurlijk niet proberen voor een tweede.. Uiteindelijk hebben we een halfjaar later (toen het al een tijdje weer goed ging tussen ons) de knoop doorgehakt en de pil de deur uit gedaan. In december vorig jaar welteverstaan. Had zo rond de kerst mn vruchtbare periode maar er is net in die tijd weinig ‘spannends’ tussen ons gebeurd dus dit resulteerde in een menstruatie. Stond er ook heel nuchter in, het kon namelijk heel goed dat het nu helemaal anders zou lopen als 2 jaar geleden bij Sjoerd (begin oktober gestopt met de pil, eind oktober aangeteld..). De ronde erna, ergens in januari was het raak. Dit keer wist ik het heel snel al. Op 1 februari had ik al een positieve test in m’n handen! Ik was door het dolle heen en ook Danny was zo trots als een pauw dat het weer gelukt was! Snel de verloskundige gebeld en een afspraak gemaakt voor de 1e echo. Deze hebben we in maart gehad en toen werd vastgesteld dat ik op dat moment bijna 9 weken zwanger was. We hebben de 1e echo bewust zo laat pas gepland vanwege de nare ervaring die we met Sjoerd hebben gehad zodat beter te meten was hoelang in zwanger was. 

Toen ik ben bevallen van Sjoerd heeft de gynaecoloog tijdens het eindgesprek tegen me gezegd dat mocht ik ooit nog zwanger raken, dit via haar zou gaan lopen aangezien Sjoerd dysmatuur was met de geboorte. Ik had nu zelf zo iets van, het is een ander kindje, een andere zwangerschap dus ik wil het de kans geven om het op deze manier te doen. Kon nog altijd naar de gyn gaan wanneer het weer te klein dreigde te zijn. De vk vond dit geen probleem maar ze moest wel melden dat ik weer zwanger was. Helaas wilde de gyn mij evengoed blijven zien om goed te kunnen volgen hoe dit kindje zich zou ontwikkelen. Hierop heb ik de beslissing gemaakt om dan niet meer naar de vk te gaan en alleen naar de gynaecoloog. Vond het dubbel om naar beide te blijven gaan en ik hoopte dit keer dat het nu wel allemaal goed zou gaan zodat ik niet wéér wekelijks naar het zkh moest reizen maar gewoon elke 4 weken zoals dat gaat bij een ‘normale’ zwangerschap. Dit is wel het geval geweest tot 20 weken....

4 jaar geleden

Ik ben erg benieuwd hoe het nu gaat, onze eerste zoon was ook een dysmatuur en nu we weer in verwachting zijn van de 2e lopen we ook bij de gyn in het ziekenhuis, net onze eerste afspraak gehad!