Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • mama
  • mamaplaats
  • zwangerschapstest
  • #postnataledepressie

Extreme hormonen

Zelf noem ik de tweede zwangerschap verschrikkelijk! Ik schaam mij daar wel voor, omdat ik mij heel goed besef dat het een cadeautje is!  Voordat ik wist dat ik zwanger was waren Onze Nick toen nog 4 maanden oud samen met ons en zijn opa en oma, oom en tantes heerlijk aan genieten van een zonnige vakantie in Spanje! 

 Tot mijn humeur 360 graden omsloeg.. BAM wat was ik een heks! Alles stoorde mij ineens ik voelde me boos, verdrietig en zwaar gefrustreerd en voelde mij alleen met mijn zoontje Nick. Gek achteraf gezien, want de hele familie was daar😅 Degene waarvan je het meest houd krijgen het het zwaarst te verduren zeggen ze wel eens toch? Nou de liefste man kon niets goed doen! (Arm ding) Mijn man was er klaar mee en zou alleen terug naar huis rijden. Alsof hij mij en zijn 4 maanden oude zoontje achter zou laten in Spanje haha no way natuurlijk!, maar hij wilde natuurlijk even een statement maken. Ik begon eens naar mijzelf te kijken en dacht dat ik Mischien depressief kon zijn.. ik was overal ongelukkig over en niemand kon in mijn ogen iets goed doen.. Postnatale depressie is een ding! 

Waarom weet ik niet, maar we zijn naar de Spaanse apotheek gereden. Ik wilde een zwangerschaps test proberen.. Ja hoor.. ik was zwanger! Ik was aan de ene kant opgelucht dat ik niet depressief was en toch een excuus had voor mijn extreme ja..  hormonen gedrag dus. 

Hebben jullie ook zo extreem last gehad van depressieve hormonen?

Nu Denk ik ook “was dit al een voorbode dat hij anders zou zijn.”. 

To be continued..

Pat19's avatar
4 jaar geleden

Heel herkenbaar me ma wist vaak nog eerder dat ik zwanger was dan ik zelf. Ik werd ook een heks en viel over de kleinste dingen 🤦🏻‍♀️ En was ook zo weer verdwenen na de bevalling haha.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij kim Rijs?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.