Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Even wennen en door!

Het besluit was genomen. We krijgen een kindje! Maar hoe nu verder? Wat moeten we regelen?

Omdat we besloten hadden om ervoor te gaan, moest er enorm veel geregeld worden. Er staat alleen nergens een lijst checklist met puntjes waar aan gedacht moet worden. Doordat ik nog steeds ziek thuis zat en door de duizeligheid niet kon rijden, was het nog moeilijker om alles geregeld te krijgen. Daarnaast hadden we geen idee van waar we moesten beginnen. Dus het internet op. Er stond zo ongelofelijk veel, erkenning, verzekering, we wilden gaan samenwonen voordat de kleine zich zou melden, de eerste afspraak bij de verloskundige moest gemaakt worden etc. Ook moest onze beslissing aan onze ouders verteld worden. Gelukkig waren ze blij voor ons en stonden ze achter onze keuze, wat die ook geworden was.

De eerste afspraak bij de verloskundige verliep goed. Ik was ongeveer negen weken zwanger toen, daarom moest ik een week later terug komen om de precieze uitgetelde datum te checken. Aangezien mijn vriend moest werken, nam ik mijn moeder en zusje mee. De datum werd definitief bekend: 9 februari. Dit betekende dat wanneer ik 6 dagen te vroeg beval, er drie verjaardagen achter elkaar zijn. Mijn vriend 1, ik 2 en de kleine dan de 3e, hoe toevallig.

Nu we wisten hoe ver ik precies was en wanneer ik precies was uitgeteld, kon het echte geregel beginnen. Er moesten heel wat prioriteiten gesteld worden. We hebben heel veel gesproken, om voor onszelf duidelijk te maken waar we mee zouden beginnen. De eerste keer dat er voordeel zat aan het ziek zijn!