Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Even gezond doen mama!

Ik vind koken geweldig, heb van mijn hobby een baan gemaakt! Zo nu en dan plaats ik een makkelijk, gezond en goedkoop recept. Enjoy!

Als moeder van 3 weet ik als geen ander dat de wereld vol suiker zit.

Ik heb me vaak geïrriteerd als er weer eens een overdosis aan suiker de klas binnen kwam vermomd als traktatie.

Mijn fruit-spiesjes en komkommer-krokodil vielen dan ook niet bij iedereen in de smaak.

Maar omdat ik het toch goed wou doen verdiepte ik me in de wereld van de low-suger en 100% suikervrij wereld.

Al vrij snel was ik om en paste het stap voor stap thuis aan, de kristalsuiker werd stevia en de stroop werd vervangen door pure fruitsuikers.

Dat was slechts het begin, ik bleef leren en lezen en begon uiteindelijk een opleiding diëtiste.

Op dit moment ben ik helemaal in to the superfoods, maar dan wel de met haalbare, de betaalbare en kindvriendelijke, maar vooral geschikt voor de moeder die toch gezond bezig wil zijn ondanks gebrek aan tijd en inspiratie.

Ik heb er tijdens mijn zwangerschappen veel profijt van gehad en deel dit natuurlijk graag!

Want elke zwangere wil het vooral goed en gezond doen, je bouwt immers een heel nieuw lichaampje op.

Een goed voorbeeld van een geweldig en gezond begin van de dag is havermout.

Anno nu is havermout heel hip, internet staat vol met heerlijke recepten, dit maakt wel dat mensen er meer voor openstaan en willen proberen, havermout is niet meer oubollig.

Havermout ik goedkoop, dus voor iedereen beschikbaar, maar ook neutraal van smaak dus erg kindvriendelijk en makkelijk te combineren met andere smaken. Daarnaast ook enorm veelzijdig en supergezond!

Havermout bevat veel B-vitamines, mineralen en maakt het gelukshormoon Serotine aan,win-win voor zowel jou als je baby!

Om de dag goed te beginnen een heerlijk gezond recept:

Havermout-pannekoekjes:

75 gram havermout

100 ml melk ( bij voorkeur plantaardig, amandel, soja of rijstmelk)

1 ei

1 rijpe banaan

Prak de banaan fijn en voeg het ei eraan toe, meng het samen, voeg daarbij de havermout en de melk.

Het mengsel hoort wat dik te zijn, maar wel dun genoeg om goed te kunnen verdelen in de pan.

(Melk toevoegen als het te dik is kan altijd)

De rijpe banaan zorgt voor voldoende zoetheid wat suiker toevoegen overbodig maakt.

Meng het hele geheel nogmaals goed door, verhit wat (kokos)olie in een pan met antiaanbaklaag en verdeel het beslag in 3 pannekoekjes.

Op een laag vuur elke kant circa 3 minuten bakken.

Heerlijk met wat ahornsiroop! Eet smakelijk :)

6 jaar geleden

Ik ben van mening dat als je ze alles met mate laat eten ze later gewoon een stop hebben en dus niet dan zoiets hebben van soo dat is lekker en overal bodemdrift van krijgen. Hierkrijgeb ze gewoon alles en sommige dingen beperkt of voor een bepaalde tijd omdat ze er hyper van worden

6 jaar geleden

Belachelijk dat sommige mensen hierin zo doorslaan. Laat een kind lekker kind zijn daar horen lekkere dingen bij.

6 jaar geleden

@Lotte wij geven ze thuis zo gezond mogelijk, enigste snoep wat ze bij ons thuis krijgen, heel af en toe een dropje of chocola minsten 70% cacoa, maar buitenshuis laten we het toe (gebeurt gelukkig niet zo vaak) en vandaag hebben ze roomijs gegeven en daar fruit bij gedaan

6 jaar geleden

Ik vind het super dat je dit doet! Ik probeer onze zoontjes ook een goede basis mee te geven. Geen snoep, chocola, koeken,... Wel fruit, groenten, zelf gemaakte kwark,... Met de filosofie "zolang ik beslis, geef ik hem gezonde dingen, eens hij het zelf kan nemen, ga ik ook niet meer alles uit zijn handen nemen". Maar het valt niet mee: Overal wordt druk gezet om zoetigheid te geven. Een snoepje in de winkel, ijsjes bij de grootouders, mensen die hem een koekje aanreiken,... En mensen dringen vaak aan als ik zeg "neen, hij eet geen koek /snoep". Best gek, want er heeft nog niemand aangedrongen op een stuk fruit ofzo ???? Veel succes nog en ik zie uit naar de volgende posts met recepten ????