Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • baby5

Even bijkletsen, hoe gaat het nu..?

Sinds de laatste update zijn we weer een aantal weken verder en ben ik vandaag precies 8 weken en 3 dagen zwanger. Waar bij de eerste echo met 5 weken en 3 dagen nog geen hartactie was te zien, hadden we precies een week later gelukkig wel een mooie echo mét hartactie. Inmiddels staat ook echo drie gepland voor 13 juli en dus nog een paar dagen geduld voor we weer mogen spieken, deze keer de belangrijke termijnecho met precies 10 weken zwangerschap. Op de vorige echo was alleen nog een klein boontje met knipperend hartje te zien, maar bij de aankomende echo zullen we hem/haar vast niet meer herkennen aangezien er dan al armen en benen te zien zijn - een echt klein mini mensje dus. Ook zullen wij na de termijnecho als alles goed blijkt te zijn meteen een echo voor het geslacht in gaan plannen, iets wat we bij alle kinderen hebben gedaan en dus ook deze keer niet kan en mag ontbreken. Ontzettend spannende tijden breken er dus weer aan, maar eerst focussen we ons op de termijnecho over 11 dagen.

En dan nu wat betreft de kwaaltjes, want hoe staat het daar mee? Helaas kan ik zeggen dat die in al hun glorie aanwezig zijn, vooral de misselijkheid 24/7 is op sommige dagen ondanks de medicatie bijna niet te doen. Zeker met nog vier rondrennende kinderen tussen de 0 en 4 jaar oud is het best een hele klus als je je heel de dag door alleen maar ziek voelt, dat maakt dat ik me best wel vaak schuldig voel naar de kinderen toe wanneer je als moeder zo ziek bent dat je zelfs niet even met ze kunt spelen of stoeien. Ik zit inmiddels aan de hoogste dosering Primperan die ik mag hebben per dag en dit zorgt ervoor dat ik net voldoende eten binnen kan houden om de dag door te komen, een opname vanwege uitdroging kan ik er niet bij hebben met nog vier jonge kinderen in huis dus dat probeer ik koste wat het kost te vermijden. Verder heb ik tot nu toe gelukkig weinig klachten en ben ik dus vooral heel erg misselijk en ontzettend moe heel de dag door..

Na de termijnecho moeten we nog na gaan denken over kraamzorg, aangezien onze vertrouwde BTK kraamzorg over is gegaan in Naviva denk ik dat we daar dus gewoon naartoe zullen gaan want deze hebben we bij onze eerste dochter namelijk ook gehad. Qua spullen hoef ik deze keer bijna niks aan te schaffen want ik heb werkelijk alles al na vier kinderen in minder dan vijf jaar tijd, scheelt me ook weer een hele waslijst aan spullen maken haha! Verder zit ik nu in mijn tweede week van Moeders voor Moeders en dit zal dus ongeveer tot de derde week van augustus door blijven gaan, net als bij alle andere kinderen doen we dit keer dus ook gewoon weer mee. Een kleine moeite voor mij dus daar heb ik nooit geen seconde aan getwijfeld.

Dit was hem dus voor nu even weer en zodra we de termijnecho en andere belangrijke afspraken hebben gehad komt er vast nog een deel waarin ik jullie gezellig bijklets over hoe het ervoor staat!