Snap
  • Zwanger

En toen was ik zwanger

En toen was ik 1 dag over tijd, dit kan toch niet zo snel of toch wel....

Aangezien ik steeds meer na denkt over mijn zwangerschap en bevalling, wil ik dit toch eens op gaan schrijven. Dus lees het of lees het niet maar ik kan mijn ei kwijt in mijn blogs ;)

Mijn man en ik hebben in augustus 2015 besloten om toch voor een mini me te gaan. Ik was al 2 jaar gestopt met de pil omdat ik mij hier niet lekker bij voelde, de bedoeling was om een jaar te kijken of het aan de hormonen lag of aan mij maar ondertussen was ik ten huwelijk gevraagd en wilde ik niet met puisten op onze bruiloft rond lopen (zijn wij in de familie erg gevoelig voor) Vlak na de bruiloft krijgen wij de sleutel van ons nieuwe huis en zo doende stelde ik het bezoek aan de dokter steeds uit. Maar dit kwam nu wel mooi uit ik hoefde niet te ontzwangeren waar iedereen het over heeft en ik weet hoe mijn cyclus loopt (hield het netjes bij in een app). 

Ik heb calculeerde in dat we ongeveer een half jaartje bezig zouden zijn voordat het ons zou lukken, dit om teleurstellingen te voorkomen. Mijn moeder heeft mij altijd gewaarschuwd dat we in onze familie snel zwanger zijn. Ze zei altijd grappend een vent hoeft maar naar ons te kijken en we zijn zwanger. Op 1 september was ik 1 dag over tijd, aangezien ik altijd netjes op tijd ongesteld werd heb ik er maar direct een test tegen aan gedaan. Meer om de stress weg te halen want dit houd mijn ongesteld ook nog wel eens tegen en om zeker te zijn dat ik op mijn werk alles kan doen (ik werk op een dierenkliniek met rongtenstralen en gasnarcose) 

`s Morgens vlak voor dat wij beide naar het werk zouden gaan maar een testje gedaan. Mijn man zat heerlijk aan zijn ontbijt. Ik legde de test op tafel neer en ik zag al een extra streep tevoorschijn komen. Dit kan toch niet zo snel ik verbeeld het me vast en op mijn gemak (nouja soort van) mijn ontbijt gemaakt. Toen ik terug kwam was de streep erg duidelijk te zien. Manlief had nog niks door, heb hem toen maar gevraagd of die klaar was voor het vaderschap want als dat niet zo zou zijn moest hij dat maar heel snel worden aangezien de test zegt dat ie papa word. 

Wij waren beide in shock dat het ons zo snel gegund was. Veel mensen zeggen wees blij dat je niet zo lang bezig hoeft te zijn om zwanger te worden. Ik vertel het eigenlijk ook nooit aan mensen behalve als ze het vragen. Voor sommige mensen kan het pijnlijk zijn om te horen dat iemand zo snel zwanger is. Wij hadden dit toch niet verwacht zo snel (ookal weet ik als je er voor gaat dat er een kans bestaat dat je zwanger raakt) Mijn man heeft jaren gerookt (gelukkig toen alweer een paar jaar gestopt) en een dertiger en ik bijna 30 dus beide niet de jongste (maar zeker ook nog niet te oud voordat mensen daar over vallen) 

Terwijl ik het streepje zag op lichten (wat ik vrij snel zie omdat ik dit soort testen op mijn werk ook doe maar dan niet om te kijken of een dier drachtig is of niet maar voor andere dingen) dacht ik volgens mij heeft mijn moeder gelijk gehad en hoe moet het nu.......

7 jaar geleden

Dank je. Ondertussen ben ik bevallen van een prachtige dochter (wie zegt dat niet van zijn eigen kind ;-) )

7 jaar geleden

Gefeliciteerd met de zwangerschap!