Snap
  • Zwanger
  • Gezond

En toen hoorde je dat je B steptokokken hebt

deze blog gaat over het feit dat ik b steptokokken heb en dit best hard aangekomen is.

Ja dan zit je dus  al 38 weken blij te wezen dat je zo een geweldige zwangerschap hebt, Krijg je gister te horen van de dokter dat je dus b streptokokken hebt en dat het veel problemen kan veroorzaken na de bevalling en tijdens.

Nu heb ik te horen gekregen dat  als mijn vruchtwater breekt ik per direct naar ziekenhuis moet komen  en dan krijg ik daar om de 4 uur antibiotica tot na de bevalling.  Ook heb ik nu een dosis gekregen een kuur met antibiotica om te proberen het in toon te houden zodat met de bevalling mijn kindje er beter tegen kan.   De grond zakte wel even onder mij vandaan want ik wil graag een bad bevalling maar met een infuus mag dat dus al niet meer.

Ik begin nu weer angstig te worden voor de bevalling en het was juist net over ik zag het allemaal rozen kleurig in.

Nu Hopen dat alles goed gaat komen.  ben er achter dat  50 procent van de Nederlanders vrouwelijk  dit hebben en dat het voor ons geen effect heeft behalve veel blaasontstekingen.  en dat het veel voorkomend is . wat wel geruststellend is dat ik heb gelezen dat slechts 1 op de 1000 pasgeboren  dat houd in dat ik praat over 1 procent van de 100. dat zij daadwerkelijk ziek worden.  dus vingers gekruisd dat  mijn kleine Jesse niet hoort bij de 1 procent.

7 jaar geleden

Ik ben ook draagster van gbs. Ik wist van niets. Bij mijn eerste zwangerschap niets van gemerkt. Na de geboorte van mijn tweede kindje kreunde hij. Niets aan de hand zeiden ze in het zh. Wat vruchtwater binnen gekregen. Zo naar huis gegaan. Toen een paar uur later de kraamhulp kwam kreunde hij nog. Zij was gelukkig meteen allert. Gebeld met verloskundige en terug naar het ziekenhuis. Ik bleef thuis, het viel misschien wel mee. Na een paar uur belde mijn man dat de baby aan het infuus in een couveuse vocht voor zijn leven... Wow wat heftig! Meteen naar het zh gegaan. Daar lag hij, 4015 gram maar toch in een couveuse met slangetjes en draadjes. Toen het gesprek met de kinderarts. 5% van de kinderen overleeft dit niet, een gedeelte houdt er blijvende schade aan over... Onze zoon had long en bloedontsteking. Gelukkig nog geen hersenvliesontsteking. De komende dagen bleven kritiek. Gelukkig sloeg de antibiotica aan en herstelde hij goed. Nu is hij een gezonde sterke jongen van8 jAar. Ik snap niet dat er niet standaard getest wordt op gbs bij zwangere vrouwen. Het kan zoveel leed voorkomen!

7 jaar geleden

Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik er ook last van. Tijdens de weeen kreeg ik antibiotica en daarna moest mn kindje (en ik dus ook) nog 24u in het ziekenhuis blijven ter observatie. Het is fijn dat je het van te voren weet omdat ze er dan iets mee kunnen doen. Als achteraf je kindje ziek wordt door de bevalling is het ook niet leuk! Tijdens mn tweede zwangerschap was de bacterie niet actief en de huidige zwangerschap moet ik het nog laten testen!

7 jaar geleden

Ook ik ben draagster en wist dit vanaf mijn eerste zwangerschap. Behalve veel infecties en blaasontstekingen heb ik er verder weinig van gemerkt. Ik werd met precies 38 weken ingeleid bij mijn zoon met AB 1 gift daarna was hij er al (4,5 uur) Mijn zoon had een apgar score van 3 en heeft dus 2 dagen in het ziekenhuis gelegen met AB. Bij mijn dochter was streptokokken ook actief en zou ik dus weer ingeleid worden in het ziekenhuis met 38 weken maar mijn dochter besloot met 37 weken spontaan te komen en is in een kwartier geboren hierdoor geen AB maar gelukkig deed ze het goed en geen reden om toch AB te geven. Dus het is niet te voorspellen hoe het gaat lopen maar probeer het een beetje los te laten. Geniet nog even van je zwangerschap en succes met de laatste loodjes

7 jaar geleden

Ik ben ook draagster van deze bacterie en deze was bij twee van de drie zwangerschappen actief. Dus inderdaad met antibiotica bevallen. Mijn jongste is met 34 weken geboren door vroegtijdig breken van de vliezen. De kans is groot dat dit door die streptokokken komt. Baby 5 dagen aan een ab infuus in de couveuse en is allemaal goed gekomen. Bij de eerste zwangerschap wist ik dus niet dat ik draagster was. Daarom bij de volgende zwangerschappen urine ingeleverd die op kweek werd gezet, dan konden ze zien of de bacterie actief was. Bij de middelste ook weer actief, dus werd ik met 38+3 ingeleid....maar had op de dag vd inleiding al 5 cm ontsluiting toen ik in het ziekenhuis aan kwam. Dus 1 gift antibiotica gehad en voor de volgende gift was ik te laat, toen was mijn dochter al geboren. Maar beiden niet ziek geworden. Na de bevalling moesten zowel baby als ik goed de temp in de gaten blijven houden, bij koorts meteen ha bellen. Ik ben overigens ingeleid omdat mijn oudste dochter dus veel te vroeg werd geboren en zij dit voor wilden zijn en er voor wilden zorgen dat ik op tijd die antibiotica binnen kreeg. Mij werd verteld dat preventief ab slikken geen effect zou hebben. Ik moest twee giften via een infuus krijgen voordat ik ging bevallen. Zat 4 uur tussen twee giften. Stel nou dat je dus pas over twee weken gaat bevallen, dan heeft je kindje er niets meer aan! Ik blijf het apart vinden dat de urine van zwangere vrouwen niet gewoon standaard op de kweek wordt gezet, kleine moeite en voorkomt een hoop ellende! Jij bent nu in goede handen en je behandelaars zijn op de hoogte van je situatie. Dus het komt echt wel goed. Het is jammer dat je je idee over hoe je wilde bevallen bij wilt stellen. Maar uiteindelijk is de gezondheid van je baby en jezelf belangrijker!