Snap
  • medischeverklaring
  • Hartvormigebaamoeder
  • uteris bicornis

En toen had ik een Hartvormige baarmoeder

Mijn verhaal over de ontdekking dat ik uterus bicornis heb.

Het begon allemaal met mijn positieve zwangerschapstest op 19 maart 2022. Wauw een 2de (bijna onzichtbaar) lijntje verscheen ik kon het niet geloven.


De weken verstreken en met 8 weken had ik de eerste echo. Wat een spannend moment. Al snel zag ik gelijk een hartje kloppen en alles zag er goed uit, totdat de echoscopiste zei "Oh je hebt wel wat bijzonders". He, wat dan?! 


"Nou je hebt een baarmoeder met hoorns en het kindje zit aan de rechterkant". Ik begreep er weinig van dus maakte ze een tekening om het uit te leggen, ik zou nu doorgestuurd worden naar het ziekenhuis waar ik verder onderzocht zou worden om daadwerkelijk vast te stellen dat de diagnose klopt. Het advies was dat ik maar niet op Google moest gaan zoeken want dan zou ik misschien mezelf ongerust maken, tja automatisch ga je toch op onderzoek uit en toen kwam ik tegen dat ik verhoogd risico had op vroeg geboorte, stuitligging en daardoor ook op een keizersnede omdat de kans groot was dat de baby te weinig ruimte zou krijgen om te groeien.


Een week later mocht in naar de gynaecoloog in het ziekenhuis, ik kreeg nogmaals een echo en inwendig onderzoek, het bleek inderdaad dat ik een hartvormige baarmoeder had, ik zou daarom medisch worden en in controle blijven in het ziekenhuis, aangezien elke zwangerschap weer verschillend verloopt kon er niet gezegd worden hoe het zou gaan. 


De zwangerschap verliep goed , heb wel de eerste maanden overgegeven maar dat hoort er bij. Tot ik met 14+6 weken ineens een hevige bloeding kreeg..... Hier lees je alles over in de volgende blog 


Bedankt voor het lezen 

Liefs Lisanne

's avatar
8 maanden geleden

Heel herkenbaar. Ik heb alleen links een baarmoeder. De rechterkant is niet aangelegd. Ook niet mijn rechternier, eierstokken en eileiders. Dit verklaarde waarom mijn babies ook te weinig ruimte hadden en 2 vd 3 in stuit geboren zijn. Ik kwam er echter pas achter tijdens de keizersnede van de 3de en laatste.

's avatar
8 maanden geleden

Wat bijzonder zeg, ook dat ze er pas bij de derde achter kwamen

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij postauteur?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.