Snap
  • Zwanger
  • #momlife
  • #zwangerschap
  • #momtobe
  • buitenlandsemama

En toen... alweer zwanger! Deel 1

Mijn eerste zwangerschap liep niet zoals bedacht, dus bij de tweede was alles extra spanning

En opeens... ik was zwanger voor de tweede keer. Ik was heel bang. Ik voelde wel duidelijk de kwaaltjes: misselijkheid, vermoeidheid, duizeligheid... maar na wat het gebeurt is met mijn eerste zwangerschap had ik veel angst. 

Deze keer heb ik gekozen om naar andere verloskundigenpraktijk te gaan. Dit keer heb ik een praktijk gekozen waar de echo standaard bij elke controle is, en ook deden ze een echo tussen 6 en 8 weken, dus ik moest niet zo lang te wachten.

Alle onzekerheid is begonnen vanaf moment 1. Toen moest ik naar de longarts voor mijn astma. Ik heb gezegd dat ik zwanger was en ik wist niet als ik de medicatie door zal gebruiken of niet. Hij zei dat juist wel dus ik ging naar huis en gewoon als er niks bijzonder was... Mijn huisarts beeldde de volgende dag: "Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Ik zie dit op je elektronisch dossier. Alleen bellen we want we moeten uw medicijn voor de astma wijzigingen..." Nou, niet best! Ik volgde het advies van de huisarts, maar de medicijnen hadden nog meer  bijwerkingen dan de enige die ik van mijn longarts kreeg. Na een paar keer mijn longarts bellen, met de verloskundige en mijn huisarts, ben ik gestopt met die medicijnen, dus ze was niet helemaal blij maar goed, ik wou niet spelen met mijn gezondheid en, zeker niet, met de gezondheid van de baby. 

Daarna komt de eerste echo. Afspraak was gemaakt in mijn 7e week dus dat was vroeg genoeg om te bevestigen een kloppende hart. Ik was aan het huilen de nacht voor want ik wou alles goed te zijn. Ik was doodsbang en natuurlijk had ik bedacht om hoeveel verdriet had ik na de eerste. Ik wou zeker die gevoelens alweer hebben, dus de angst liep heel hard. Kwam ik binnen mijn vriend bij de praktijk, en ik dacht "Daar gaan we weer..." Maar gelukkig hadden we alleen maar een oplicht: Er was een kloppende hartje!!!!! En er was nog meer nieuws: ik was met 8,5 weken zwanger en niet 7... dus er was al een kopje te zien: een kleine mens!!!! Wat een oplucht, we waren heel blij dat na de afspraak hebben wij heel hard geknuffeld en we zijn heel erg blij geworden. We moesten heel snel een 2e afspraak inplannen want ik wou een combinatietest laten doen. Nou, we moesten de volgende week... precies de dag dat we op vakantie gingen!

Een week later weer bij de verloskundige. Inderdaad was ik 9 weken zwanger, dus ik moest hetzelfde dag wat bloedtesten laten doen, en direct een afspraak voor een echo in het ziekenhuis laten maken. Even snel de bloed even laten prikken en dan op vakantie vertrekken. Tijdens onze vakantie was ik gebeld dat de suikerwaarde was in de hoge kant, dus ik moest weer de test doen. Geen probleem: hetzelfde dag dat ik weer op werk was, even de bloedtest en de echo doen. En dat deed ik voor ik naar werk ging. Alles was prima en nog voor een derde keer in een bijzondere echografie mijn baby bewonderen! Nu mogen wij eindelijk aan familie en vrienden vertellen dat er een baby op komst is. 

De komende weken alle controles zijn goedgekeurd en ik kon eindelijk fantaseren over de babykamer, kleertjes, knuffels en alle leuke baby dingen!!!! Nu nog een 20 weken echo en kunnen we weten het geslacht van onze kleine wonder...  

4 jaar geleden

? Dank je, ik had genoten van de zwangerschap. Mijn dochter is inmiddels 2,5 jaar oud ?

4 jaar geleden

Dank jr! Ik had genoten van deze zwangerschap. Inmiddels bijna 3 jaar verder dat mijn dochter was geboren

Gefeliciteerd :) Hopelijk kun je ook lekker genieten tussendoor