Blog header image

En het werd.........

Hier dan het vervolg van mijn vorige blog over het trakteren op het werk..... en het staartje daarna....

De criteria: 

  • Lekker (inkoppertje)
  • Zoveel mogelijk vooraf te bereiden want op maandag heb ik weinig tijd. 
  • Keuze (want ja niet iedereen heeft dezelfde smaak)
  • Genoeg (is het niet lekker dan graag toch veel kun je nog wat anders proberen

Altijd een beetje eng om een nieuw recept te proberen op het moment dat je wilt dat het lukt, maar wie niet waagt wie niet wint. Het werden biscotti in verschillende varianten (al kwam ik ook nog wat andere namen tegen). Een hard koekje (houd ik zelf van) en goed zoet maar varianten die niet te zoet waren. Ik had een chocoladevariant met pistachenoten, een variant met amandelen en cranberry's en een variant met cranberry's, chocoladebrokken en wat hazelnoten (doe mij die maar!). Deze kon ik allemaal al in het weekend maken (lees ideeeaaaaaall en makkelijk). Eitje met suiker kloppen, bloem, bakpoeder en alle ingrediënten die je lekker vindt toevoegen en taadaaa. Dikke rol maken, bakken, afkoelen in stukken snijden en nog een keertje bakken. De oven doet het werk ik vang de credits ;)

Maar alleen koekjes das toch een beetje saai dus maandagavond tijdens het koken, het maken van de lunch voor manlief voor de volgende dag, mijn eigen lunch, flesjes uitkoken en nog een beetje opruimen en oja ook een beetje brabbelen met zoonlief ook nog ff een cake bakken. Recept ook nog nooit geprobeerd maar gewoon doen en het resultaat was prima, cake met chocoladestukken en pistache. 

Uiteindelijk mijn standaard ontbijt voor de volgende dag niet meer gemaakt (ik ontbijt altijd pas ergens in de ochtend op mijn werk) maar ontbeten met cake en koekjes (tsjaa dat mag best een keer op je verjaardag een overdosis suiker, ik stuiter nog even lekker door het pand, gelukkig is mijn werkplek helemaal boven en storm ik regelmatig de trappen op en af om naar behandelkamers te gaan en cliënten op te halen en weg te brengen). 

Eenmaal op het werk na mijn eerste afspraken alles in de keuken gedropt en nu maar hopen dat het oké is. Maar al snel komen de eerste mailtjes binnen en op de trappen en in de gangen is iedereen enthousiast, phoeff gelukkig! (oké ik zal eerlijk bekennen manlief had mss wel gelijk dat ik de verwachtingen op deze manier ook in stand houd maar ja toegeven is er niet bij he, een baby moet nog geen moeke van maken (ook al doet dat het soms wel hoor en daar geniet ik dan ook maar van :)). Maar dit is toch weer gelukt!

Zooo nu rustig even in- en uitademen alles was klaar, tenminste dat denk je dan maar dan schiet ineens door je hoofd shit we vieren zondag ook de verjaardagen met de familie..... 

Oké rest van de week ook nog drukte, ik ben al moe en wil ook echt sporten dus laten we dat dan simpel houden, twee kwarktaarten, geen gedoe met oven, wat extra koekjes in de bodem en iedereen blij (kwarktaart is favoriet in de familie). Zo gezegd, zo gedaan maar ook toen begon de twijfel weer toe te slaan. Familie verwacht toch ook echt wel wat meer........ ga ik echt settelen met "alleen maar een kwarktaart", is het niet een beetje te simpel..... verwachten mensen niet meer..... 

Daar gingen we dan maar weer, ik had nog ergens cappuccinokoekjes gezien, dat moet wel lukken, oja en een paar jaar geleden had ik nog iets gemaakt met gepofte rijst, honing, cacao en chocolade (was ook niet veel werk maar wel goed bevallen). Doen we dat maar.... maar is wel erg zoet allemaal... moet ik niet nog een ander hapje.... dan ook maar minipizzaatjes bakken. Als ik die nou klaar heb staan voordat iedereen komt dan hoeven ze alleen nog maar afgebakken. 

Allemaal niet extreem veel werk maar het moet wel weer tussendoor, dat betekende extra boodschappen (terwijl alles net binnen was) en weer plannen hoe en wanneer gaan we dat dan weer doen. Maar het is gelukt en ik had zelfs nog tijd over om in  de ochtend eerst nog ff heerlijk te sporten! 

Alle schalen schoon leeg en jaa de opmerkingen we waren al erg benieuwd wat je deze keer ging maken viel toch echt.... tsjaa ik houd het echt zelf in stand........;)

Hebben jullie ook van die gewoontes die bij je passen maar soms ook wat druk kunnen veroorzaken maar die toch echt bij je horen dus no waaayyy dat je voor minder gaat?!

7 jaar geleden

Haha, op kook en bak gebied doe ik je dit zeker niet na! Top dat alles gelukt is! Ik heb het zelf met kaartjes maken. Ik maak zelf 3d kaartjes voor alle verjaardagen en kerst. En ik moest en ik zou ook zelf de geboortekaartjes voor ons zoontje ontwerpen. Als het weer eens te druk si in mijn schema, maar ik toch echt nog even een kaartje moet maken zegt mijn vriend ook vaak, ach koop toch gewoon een kaartje. Maar dit voelt gewoon niet goed. Het is mijn manier om te laten zien dat ik niet zomaar een kaartje wil geven, maar dat ik het als iets persoonlijks zie. Maar uhm, wat ga je volgend jaar met je verjaardag doen en met de verjaardag van je zoontje straks??? ;)