Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

En dan zit je thuis met een zwangerschapsischias....

Sinds een paar weken werk ik therapeutisch door een zwangerschapsischias.

En dan loop je opeens erg moeilijk en weet je niet meer hoe en wat je moet doen om de pijn kwijt te zijn... 

Ik werk in de zorg, psychiatrie, en was net een week terug van vakantie. Ik had erg veel last met lopen en kon ook maar kort zitten. S avonds toch maar naar het werk, want ach het gaat wel weer over... 
Mijn collega's verklaarde mij toch ook echt voor gek dat ik aan het werk was, want mijn klachten leken toch verdacht veel op een ischias.

Volgende dag me ziek gemeld en toch maar even een afspraak bij de huisarts gemaakt. Deze kon natuurlijk niet die dag, want het was zo druk... Volgende dag werd mijn vermoeden bevestigd, zwangerschapsischias.... 
Enne ik kon er niets aan doen en moest maar paracetamol nemen als de pijn te erg was. Ja maar..ik heb een dochter van 2 en werk in de zorg hoe moet dat dan... Ik moest het allemaal maar accepteren zei hij heel makkelijk, fysio of zo maakte ook niets uit. Die konden het niet weghalen.
Ik ben echt iemand die altijd bezig is en leuke dingen met mijn dochter wil doen als ik vrij ben. Maar nu werd het toch meer thuis zitten en maar af en toe een paar uurtjes naar het werk wat administratieve dingen doen. 

Na een week toch maar even mijn cesartherapeut gebeld met de vraag of zij mij hier mee kon helpen. Ze gaf gelijk aan de pijn niet weg te kunnen halen, maar wel dragelijk te maken! En nu een paar weken verder kan ik al weer een stuk meer en heb niet continue pijn! Zodra ik te lang zit of loop doet het nog wel zeer en daarom blijf ik nog wel therapautisch werken. 

Nu heb ik er ook nog een keelontsteking bij waardoor ik snachts bijna niet slaap dus gaat niet helemaal zoals ik het wil....Hopelijk ben ik snel weer wat meer de oude en kan ik weer wat meer genieten van de zwangerschap! 

9 jaar geleden

Beterschap! Hopelijk gaat het snel wat beter.