Snap
  • Zwanger

En dan sta je voor dé keuze...

De allerbelangrijkste keuze in het leven van jouw kind: hoe gaat hij/zij heten? Waar gaat onze voorkeur naar uit?

En dan sta je voor dé keuze... Hoe gaat ons kindje heten?

Wat is onze voorkeur en hebben wij eventuele eisen? Gaan wij het vernoemen en zo ja, naar jouw vader/moeder of naar de mijne? Willen wij één naam of meerdere? Kort of lang? Past het bij de achternaam? Mag de naam wel/niet met één van onze voorletters beginnen?

Allemaal vragen die bij ons als stel omhoog kwamen bij deze keuze, die toch niet geheel onbelangrijk is.

Nu is één van mijn 'eisen' dat de naam niet begint met een voorletter M of S omdat wij hier mee beginnen (Susanne en Meindert). Mijn vriend vind dit overigens belachelijk.. Hij vind namen leuk die ik niet leuk vind en andersom. Voorkeur gaat wel uit naar een naam waarover je even na moet denken hoe je deze schrijft omdat dat bij ons beiden ook nogal eens fout gaat en wij deze traditie wel leuk vinden ;)

Aangezien we nog niet weten wat het wordt, willen wij voor beide opties een leuke naam hebben bedacht. De meisjesnaam komen wij wel uit, maar voor een jongen... Nooit geweten dat dat zó moeilijk kon zijn! Brainstormen dus maar.

Tips zijn van harte welkom :)

9 jaar geleden

Oei, altijd moeilijk ja. Hier een makkelijkere manier gehad; we wisten het geslacht al. Dus hoefden maar één naam te bedenken (hadden genoeg echo's met bevestiging gehad). Wel hadden wij ook hetzelfde gehad voor een jongen. Die vonden wij ook lastiger. Succes met de zoektocht! :)

9 jaar geleden

De naam van mijn dochter wist ik al ver voordat ik zwanger was. De naam van mijn zoon was brainstromen geblazen ;-)

9 jaar geleden

Aah ja dat is inderdaad een lastige keuze. Wat wij gedaan hebben is beide onze eigen lijst samen gesteld. We hebben beide alle lijstjes door gelopen, bij alle spelletjes, tv programma's en boeken opgelet of er een leuke naam voorbij kwam. En dan regelmatig even onze lijstjes vergeleken. Daar kwamen wel een paar 'misschien' namen uit. Maar vaak was één van ons het na een week toch weer niet helemaal overtuigd en ging de zoektocht verder. Uiteindelijk kwamen we samen een naam tegen in een lijstje en voelden we beide dat dat hem was. Gewoon je gevoel volgen. Uiteindelijk komt er wel een naam die jullie beide leuk vinden.