Snap
  • Zwanger

En dan kom je bij de gynaecoloog...

Weinig en traag, kregen we te horen. Onze kinderwens had hulp nodig. We deden mee aan een onderzoek tijdens onze weg naar zwangerschap.

En daar zit je dan bij de gynaecoloog op de stoel. Een hoop informatie komt op je af. We moesten allerlei testen en onderzoeken ondergaan om te kijken wat er aan de hand was en bij wie van de twee er iets aan de hand is. Na alle onderzoeken bleek dat ik gewoon vruchtbaar was en dat mijn partner Roeland verminderd en traag zaad had. Minder dan 5 miljoen is dus weinig, kreeg je te horen. Maar wat nu, wat voor traject wilden we aangaan. IUI, IVF of ICSI. Er werd verteld in 1 van de afspraken die wij hadden dat er een landelijk onderzoek bezig is onder stellen die een kinderwens hebben en 1 van de trajecten in gaat. Om de medische wereld te helpen hebben we toegezegd dat we mee zouden doen. 

Nu hoefden we niet zelf te kiezen welke behandeling het zou worden,  want dat werd voor je gekozen door middel van loting. Onze voorkeur ging uit naar IUI, dit was de minst intensieve behandeling. Maar het is IVF geworden. Achteraf gezien waren we daar ook wel blij mee.

En dan gaat het beginnen.. Eerst mag je aan de pil en dat klonk zo tegenstrijdig! Maar goed, het was uitgelegd waar het voor was en dus heb ik trouw 1 cyclus de pil geslikt. Ik moest bellen zo gauw ik ongesteld was geworden want dan konden ze een planning gaan maken van de medicijnen die ik moest gaan gebruiken. 

Na een uitgebreide uitleg van alle medicijnen en de planning van wanneer ik alles moest gebruiken kon ik gaan beginnen eindelijk! Je hoort vaak alle negatieve dingen van ivf, maar ik vond het persoonlijk allemaal wel meevallen. Ja je bent er intensief mee bezig, maar je wilt toch ook zo'n wondertje in he buik. Je hebt er alles voor over.

Na weer een cyclus te hebben gebruikt voor het opwekken van extra eicellen, was het dan zover. Ze moesten geoogst worden. Dit vond ik het minst prettige van alles. Er wordt dan een naald door de vaginawand geprikt en verder door naar de eierstokken om daar de eicellen op te zuigen. Er waren in totaal 8 eicellen, prachtig! Vervolgens worden de eicellen in een buisje op de buik van je partner geplakt en mag hij door naar het andere ziekenhuis om daar de eicellen en zijn sperma te brengen. Zodat ze in het laboratorium de cellen bij elkaar kunnen zetten. En dan is het afwachten. 

We kregen een aantal dagen later te horen hoe het was gegaan. Er waren 7 eicellen bevrucht. Verder wachten... 5 van de 7 waren voldoende gegroeid om mee verder te gaan. Prachtig hoor! En dan is het zover. Je gaat naar het ziekenhuis en er wordt er 1 teruggezet. Je bent nu mini-zwanger zeiden ze. Nu weer afwachten of het blijft zitten.

14 dagen zijn verstreken en ik mag eindelijk een zwangerschapstest doen...

JA ZWANGER!!! 

9 jaar geleden

Dank je wel, het was zeker een cadeautje en we zijn ontzettend blij en gelukkig met onze kleine meid!

9 jaar geleden

Wauw wat een cadeau! Je hoort zo vaak dat het vrouwen uiteindelijk niet lukt of pas na een paar jaar. Gefeliciteerd met je dochtertje (zie ik in je beschrijving haha ;) )