Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

En dan heb je een kruisje.....

Nee joh! zwanger? ikke? Kan niet! De pil slik ik trouw iedere dag en die moodswings/misselijkheid komen vast ergens anders vandaan.....toch?

Als je 7 jaar samen bent heb je het er echt wel over, kinderen. We waren erover uit dat we er twee wilden, een jongetje voor mijn vriend, zodat ze lekker konden skaten en een meisje voor mij om lekker mee te kunnen paardrijden. (alles is natuurlijk welkom, maar als je toch even je fantasie de vrije loop mag laten gaan) 

En toen bedacht ik mij ineens....wat ben ik vaak misselijk, zelfs mijn lievelingseten smaakte niet meer zo lekker. De bokkepruik had ik ook steeds vaker op en tranen zaten dicht op de oppervlakte. Ik heb toen met mijn nichtje van 9 jaar de disneyfilm Oliver en Co gekeken. Wat vond ik het zielig dat Oliver de kat niet meegenomen werd door mensen zoals de andere katjes, maar in de doos achterbleef....helemaal alleen.....mijn nichtje vond het maar raar dat we plotseling Barbie gingen kijken. 

Toen mijn borsten ook nog eens pijnlijk werden en mijn vriend er maar naar hoefde te kijken of een knal/ snauw kon verwachten, ging er bij hem iets dagen. De volgende dag, na een 'kijknietnaarmijnborsten-incidentje' kwam mijn vriend thuis met een test. Gelijk begonnen we te fantaseren over hoe geweldig het wel niet zou zijn als we over 9 maandjes een gezinnetje mochten zijn! 

Ik netjes op het stokje geplast en wachten maar....net voordat we konden gaan kijken, durfde ik het niet meer en mocht mijn vriend gaan kijken in de badkamer. Hij kwam terug met een big smile en zei dat we niet zwanger waren. Toen liep hij, nog steeds glimlachend, weg naar de woonkamer. 'Ruim je het wel op?' zei hij nog tegen me. 

Ik was volledig uit het lood geslagen en teleurgesteld, want overtuigd dat ik zwanger was, was ik zeker! Toen begon ik me zorgen te maken dat ik dan misschien ziek was. Ik bedoel, dagen moe, misselijk, pijn in de borsten is niet normaal als je niet zwanger bent. Diep in gedachte pakte ik het stokje en liep al naar de prullenbak.....totdat ik daar toch echt een kruisje zag staan. Totaal in shock, maar heel erg blij, bleef ik ernaar staren en stamelde dat mijn vriend toch even moest komen. Deze kwam haast vliegend de woonkamer uitgerend, ik heb hem nog nooit zo blij gezien, en tilde me zo de lucht in. JAAAAAA WE ZIJN ZWANGER!!!! gilde hij uit.

8 jaar geleden

Haha, wat zijn mannen toch nuchtere wezens. Niet zwanger? Prima, ook goed. Wel zwanger? JAAAAAAAAAA! Helemaal happy! Gefeliciteerd samen!

8 jaar geleden

Gefeliciteerd!! Heb het zelfde verhaal mee gemaakt. Gewoon de pil slikken, menstruatie en toch zwanger. In het begin een enorme shock maar daarna erg blij. Ze is nu bijna 4 en ben en wat een heerlijke meid is he. Ben een onwijs trotse moeder. Kan me geen leven zonder haar voorstellen.

8 jaar geleden

gefeliciteerd. enne ik zit in hetzelfde schuitje. eerst wat onzeker maar zeker welkom. een prachtig geschenk geniet van je zwangerschap

8 jaar geleden

woohooooo gefeliciteerd! Geniet er van! Fijne zwangerschap gewenst :-)