Blog header image

Eindelijk ongesteld!

Nooit kunnen bedenken dat ik ooit nog blij zou kunnen zijn om ongesteld te zijn

Ongesteld zijn, wie heeft daar nu geen hekel aan. Rekening houden met activiteiten tijdens de ongesteldheid en vaak ook nog lichamelijke klachten. En vergeet ook vooral geen tampons of maandverband mee te nemen, want dan heb je een probleem. Ook ik heb een hekel aan ongesteld zijn. 

Vooral de lichamelijke klachten vond ik vreselijk, ben daarom al op mijn 15e gestart met de pil. Ik had er zoveel last van dat ik op de eerste dag van school naar huis ging. Hevige buikkrampen, misselijkheid, overgeven en last van mijn onderrug. De andere dagen nog buikpijn en last van de onderrug, maar gelukkig waren dan de extreemste klachten over. Eerst tabletjes tegen menstruatieklachten geprobeerd, maar deze hielpen helaas niet. Daarom in overleg met huisarts en mijn moeder gestart met de pil. Dit hielp gelukkig wel. Op de eerste dag nog wel last van buikpijn, maar verder geen klachten. Dat maakte het nog enigszins dragelijk.

Nu, ondertussen 26 jaar, na overwegen en overleg met mijn man, gestopt met de pil. Ja, je raad het goed, we willen graag een gezinnetje stichten. Klaar met de studie, verbouwing van de beneden verdieping een heel eind klaar, getrouwd, nieuwe baan in het vooruitzicht en mijn man een vast contract dus nu hebben we een goede basis. De wens voor kinderen is er bij mij al héél lang, maar heb ook altijd gezegd dat ik mijn kinderen wel een goede basis wil geven. 

Dus zoals ik al zei, begin oktober, na onze huwelijksreis, gestopt met de pil. Eerst natuurlijk kunstmatige bloeding van de pil. En dan maar wachten tot je ongesteld bent. En wachten...en wachten...en wachten. Pff wat kan wachten lang duren als je iets graag wil. Na 6 weken was ik nog niet ongesteld. Zwanger kon eigenlijk ook niet want we hebben besloten eerst met condoom te vrijen, omdat ik eerst de cyclus op gang wil laten komen. Huisarts gaf aan dat dit beter is, aangezien ik al zo lang aan de pil ben. Toch maar een zwangerschapstest, maar nee, niet zwanger. Na 8 weken nog niet ongesteld, dus toch maar weer een test doen, en weer niet zwanger. Ondertussen werd mijn man ook ongeduldig en vond dat ik naar de huisarts moest gaan. Natuurlijk al lang opgezocht wat een normale periode is van uitblijven van menstruatie, waarbij men zei dat als je na 3 maanden niet ongesteld was, je de huisarts kon raadplegen. Na 3 maanden nog niet ongesteld, dus meteen dag 1 de huisarts gebeld, want dit duurt wel heel lang. 

En het zal ook niet, 2 dagen later was ik ongesteld. Wat een toeval. Voor niks de huisarts gebeld, had de dag erna een afspraak. Maar blij dat ik was, kon het bijna van de daken schreeuwen. Big smile en deed alles al zingend en dansend. Eigenlijk gek, want ik had meteen weer last van verschillende kwaaltjes zoals hevige buikpijn (gelukkig geen kramp) en last van mijn onderrug. En aangezien ik het niet aan zag komen en 's nachts ongesteld ben geworden, kon ik het gehele bed uitwassen. Maar dat was het me allemaal waard, want alles doet het nog!! Ik ben nog een echte vrouw!! Nooit gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar wat was ik blij dat ik ongesteld was.