Snap
  • Zwanger

EINDELIJK: It's a.....

Eind mei heb ik de 20 weken echo gehad, alles was helemaal goed gelukkig. Ik zal jullie vertellen hoe deze dag is verlopen.

Op 20 mei was ik precies 20 weken zwanger. Helaas zat het echobureau al vol op dat moment, dus moest ik de 20 weken echo op 21 mei plannen. Wel zo vroeg mogelijk in de ochtend, want ik hield het niet meer vol van de spanning.

Met gezonde zenuwen reden we die dag richting de locatie. We waren de eerste, dus werden snel geholpen. 'Ga maar liggen en maak je buik bloot' hoorde ik. Het was een gezellige kamer met een mega groot scherm op de muur. Hier projecteerde ze de baby op, zodat wij goed mee konden kijken. Ik kreeg de koude gel op mijn buik en we konden beginnen.

De baby zat in een hele schattige houding, op de hurken! Maar zo kon de verloskundige natuurlijk niet goed zien of alles in orde was. Omdat ik een erg drukke baby schijn te hebben, draaide hij zich al snel om. We bekeken van alles, het hartje, de niertjes, de hersentjes, of hij goed kon slikken etc. en alles zag er perfect uit.

En ik zei het eigenlijk al..... ze keek langzaam verder en zei 'KIJK, hier zie je zijn piemeltje'! Mijn vriend kon zijn geluk niet op en 6 straten verder konden ze horen hoe blij hij wel niet was. Natuurlijk was hij net zo blij geweest met een meisje, maar zo heeft toch bijna iedereen een lichte voorkeur. Ik had een meisje ook erg leuk gevonden, maar een jongen net zo! We hadden tenslotte al een naam voor de babyboy bedacht en noemde hem steeds 'hij'. Het moederinstinct werkt dus al prima ;).

Vervolgens ging ze kijken of hij 5 vingertjes aan elke hand had, en dat was zo. Ik vroeg of ze ook kon kijken of hij 5 teentjes aan elke voet had. Ze ging kijken en de baby zette zijn voetje even goed neer voor de echo, zie foto! Hij duwde met zijn voetje tegen het apparaat aan, zo schattig! Ze heeft gelijk een foto gemaakt en deze voor mij geprint.

Die dag zijn we lekker gaan shoppen voor de baby. Die kleine shirtjes en broekjes zijn zo lief. Maar je moet natuurlijk ook oppassen dat je niet teveel koopt in dezelfde maat.

Nou, het was zeker een geslaagde dag en zijn helemaal happy. Omdat je nu weet wat je krijgt en alles goed is, heb je er een heel ander gevoel bij, tenminste ik dan. Ik ben nu nog verliefder op de baby dan ik al was :).

Liefs,
Ziffra

8 jaar geleden

Leukk!! Wij krijgen ook een zoontje en toevallig bij de laatste echo ook nog een foto gekregen van zijn voetje! haha moest toen nog aan je denken

8 jaar geleden

gefeliciteerd met de kleine man het is heel mooi zo'n echo elke keer weer en bij elke kind is het ook weer anders ook ik zie nog steeds niet wanneer het een meisje is of een jongetje tot dat ze het zeggen ikzelf heb 3 mannen dus je zou zeggen dat je het zou moeten zien dan maar bij mijn schoonzusje die nu zwanger is zag ik het bij de echo nog niet (zij is zwanger van een meisje ) is ook veel fijner om te weten wat je krijgt met de inkoop en ook natuurlijk een naam (aangezien wij daar niet snel aan uit kwamen bij onze 3 zoons haha) geniet van je zwangerschap nog en veel plezier met het inrichten van de baby kamer

8 jaar geleden

Ik vond het ook super spannend om te horen wat wij zouden krijgen! En kon ook echt niet wachten! En daarna inderdaad meteen gaan shoppen. Veels te leuk! Maar gefeliciteerd, een jongen! En fijn dat alles helemaal goed is! Hier ook een druktemaker, nu ze wat groter is soms iets minder prettig, hihi

8 jaar geleden

Wat leuk een jongen! :) nu genieten van de zwangerschap en de voorbereidingen op de kleine ;)