Snap
  • Zwanger

Eindelijk, ik ben zwanger!!!

Ons traject begon 3,5 jaar geleden en bleek een lange weg te zijn. Na een jaar waren we nog steeds niet zwanger en zijn we het medische traject ingestapt. We werden heel goed ontvangen en hadden een aardige gyneacoloog, wat een goed gevoel gaf. Maar na 5 keer een IUI te hebben gedaan zonder succes zijn we doorverwezen naar een ander ziekenhuis waar ze IVF en ICSI deden.

Daar bleek dat we in aanmerking kwamen voor ICSI en bleek dat de IUI behandelingen vrij zinloos zijn geweest. Dat was wel even schrikken en balen, want de hormoonbehandelingen waren niet niets. Ik stond emotioneel behoorlijk op z'n kop en kende mezelf helemaal niet meer! Daarnaast ook wat problemen gehad en blijkbaar allemaal dus voor niets!!!!

Daarnaast kwam deze arts met de mededeling dat ze er weinig vertrouwen in had en dat we ons erop voor moesten bereiden dat het allemaal wel eens erg moeilijk zou worden. We moesten er serieu rekening mee houden dat het niet ging lukken, maar ze wilde het wel een keer proberen... Zo werd het ook letterlijk verteld.

Dat was domper nummer twee. We zijn ook niet verder gegaan met dit ziekenhuis, want als er zo weinig vertrouwen is, heb je daar weinig zin in.

We hadden echter veel goede verhalen gehoord van een kliniek bij ons in de buurt die samenwerkte met een IVF kliniek in Dusseldorf Duitsland.  Hier was het gevoel wel goed. Het was allemaal zoveel persoonlijker met een goede sfeer en artsen die de tijd voor je nemen.

We hebben 1 ICSI behandeling gedaan en bij de terugplaatsing van nummer 5 en 6 is het nu zover.... Ik ben 5 weken zwanger!!! Het is dus toch gelukt. Ergens heb je dan zin om dit onder de neus te drukken bij de gyn die er zo weinig vertrouwen in had.... Maar ja dat doen we ook maar niet. We zijn blij dat het dan tochj is gelukt en dat we ondanks te tegenslagen moed hebben gehouden. Over 8 maanden hopen we ons kindje in de armen te kunnen sluiten. Ik kan niet wachten!!!

En stiekem kan ik het ook nog steeds niet helemaal geloven.... Na zoveel tegenslagen en teleurstellingen kan ik niet geloven dat het echt zo is.... Misschien dat het allemaal echt wordt na de eerste echo. En die is al snel omdat we kans hebben op een meerling. Ik hoef dus niet heel erg lang meer te wachten.... Spannend!!!

11 jaar geleden

Ohhhh wat fijn!! Van harte gefeliciteerd! Nu lekker genieten!

11 jaar geleden

Geweldig, van harte gefeliciteerd en geniet ervan!

11 jaar geleden

supergefeliciteerd! Voor jullie kan 2013 al niet meer stuk..

11 jaar geleden

Ohh meid wat geweldig. Allereerst GEFELICITEERD. Ik weet hoe het is als de kans mega klein is om zwanger te worden. Ook hier is het gelukt middels ICSI en ook bij ons was de kans erg klein. We hebben het geluk gehad dat ze bij de eerste keer zaad konden invriezen anders was het niet gelukt. Ook wij kregen te horen dat de kans erg klein was, maar een kans hoeft maar heel klein te zijn om alsnog te slagen Het is ook erg ongeloofwaardig als dan eindelijk je kinderwens in vervulling gaat. Ik wilde elke dag wel een zwangerschapstest doen om de bevestiging te krijgen dat het echt waar was. Ik hoop dat jullie staks een mooie echo hebben en over een maandje of 8 1 of misschien wel 2 wondertjes in je armen mag sluiten. Geniet er van