Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Einde in zicht

Vandaag 39 weken en 2 dagen zwanger van onze wondertje. 
De box staat klaar, vlucht tas van mama maar ook de vlucht tas van zoontje lief staat klaar, kamertje klaar en het wiegje staat in de slaapkamer waar hij/zij de eerste week zal slapen. 
Omdat ik borstvoeding ga geven is het wel handig dat de kleine dicht bij ons is.

Zoontje lief die snapt er maar weinig van, maar denk dat hij de spanningen wel aanvoelt dat er wat gaat veranderen. 
Zelf hebben ml en ik toch een schuld gevoel dat we nu niet alle aandacht aan hem kunnen geven, maar ook aan de baby natuurlijk. Dat hij nu papa en mama moet gaan delen, zoals ze dat zeggen. 
We genieten zo enorm van onze jongen, met zijn gekke buien maar natuurlijk ook zijn ondeugende buien. Waar we stiekem toch echt van genieten. 

Met mij gaat het wel goed, ben enorm moe, en van mij mag de kleine echt komen. Donderdag weer naar de vk ben dan 39 +5 en hoop zo enorm dat ze me kunnen strippen. 
Bij mijn zoontje ging ik met 39 + 1 naar de vk en werd ik zonder erover te hebben gehad gestript omdat ik al 2cm ontsluiting had. 
Nu werd er gezegd dat ze het niet wilden doen (zei 1 vk) terwijl degene die mij had gestript, wel dit wilde gaan doen. En natuurlijk donderdag heb ik haar niet. Maar heb gebeld voor een belafspraak te maken met de vk die mij wel wilt strippen. 
Zo vervelend dat je steeds verschillende vk heb, maar dat die gewoon niet op 1 lijn zitten. 
Soms denk ik ook dat ze helemaal niks lezen van de zwangere dames want je moet alles zo vaak herhalen. 
We zullen wel zien wat er gaat gebeuren maar van ons mag de kleine wel komen. 
Als de zon nu ook eens wat vaker komt dan zou het voor mijn man ook een super vakantie zijn die hij wel verdient. 

 

10 jaar geleden

laatste loodjes dus, ik ben zondag uitgerekend dus we zitten een beetje op hetzelfde. Dat schuldgevoel ken ik, daarom geniet ik nu ook volop van mijn kindjes, doen we alleen maar leuke dingen (ook omdat het lichaemlijk nog kan hoor, dat is een groot voordeel) gisteren nog lekker naar de dierentuin geweest, vandaag uit eten, dus ik ben nog lekker actief. Maar als het zwaar is dan valt dat natuurlijk tegen. Al moet ik zeggen dat ik denkd at het voor jou zoontje straks zo is alsof het nog nooit anders is geweest. Hët hoort er gewoon bij en misschien kan je alternatieven doen die ook voor hem leuk zijn. Met de kinderwagen naar het speeltuintje in de buurt, of naar de kidnerboerderij. Een tweede is waarschijnlijk toch al minder tijdrovend dan een eerste (vond ik wel) oei strippen, ik ben daar echt geen voorstander van, denk laat de natuur maar zijn gang gaan maar goed het zit mij ook nog niet in de weg. Morgen nog de laatste hand aan de zolderverbouwing, nog jarig en dan mag hij komen. Maar zou het nog een weekje duren dan vind ik dat ook niet erg, het nadeel is alleen dat ik blijf schoonmaken, iedere avond het huis maar weer spik en span, want stel je voor dat...... hahaha succes met de laatste loodjes, zal niet lang meer duren (nog even en je verlangt volgende week naar een week eerder waarbij je nog lekker kon doorslapen ;-)

10 jaar geleden

jaja die laatste loodjes...herinner ze me nog als de dag van gister! Hoe oud is je zoontje? Wij zijn ook in verwachting van de tweede, en jou "schuldgevoelens" herken ik maar al te goed! Het gaat wel goed komen allemaal :) Daar heb ik wel vertrouwen in! Success met die laatste loodjes en dalijk de bevalling...ben benieuwd of het de tweede keer idd sneller gaat :)

10 jaar geleden

toitoi met laatste loodjes. tijdens mijn zwangerschap heb ik heel veel verschillende vk gezien waren 3 vaste die je steeds afwisselend zag en daarnaast wat invallers (was er dus 1 die weg was) en tijdelijke opvangers (ivm vak periode) en dan wat stagiaires. ik heb de moeite niet eens meer genomen om de namen te onthouden. bij mij waren het die lange blonde, die met de korte bruine haar...zucht...