Snap
  • tweelingmama
  • eindinzicht
  • rhesuskindjes
  • Ziekenhuiscontroles

Eind in zicht?

30 weken zwanger!

Beste lezers,Hierbij weer even een update over mijn zwangerschap, en jongens, wat vliegt de tijd! Vandaag deel ik mijn ervaringen van de laatste controle in het ziekenhuis, waarbij we weer een uitgebreide blik wierpen op de twee kleine mannetjes in mijn buik. Met 30 weken op de teller maken beide kindjes het wederom goed.


Het blijft fascinerend om te zien hoe de twee kleintjes zich ontwikkelen. Ze schelen ongeveer twee weken in groei volgens de meting. De kleinste van de twee weegt momenteel 1277 gram en heeft zich gelukkig van stuitligging naar hoofdligging gedraaid, terwijl de grotere broer een gewicht van 1531 gram draagt en een sterrenkijker blijkt te zijn.Tijdens de controle werd de meting van het bloedvat in de hersenen van de grotere baby bemoeilijkt door zijn positie als sterrenkijker. Dit maakte het wat lastiger om nauwkeurig te meten, en is dit uiteindelijk ook niet gelukt. Maar gelukkig waren de metingen van de navelstreng en het hart zelf goed, wat ons geruststelde dat alles in orde is.


Wat betreft de metingen van de kleinste, viel op dat zijn hartslag iets verhoogd was, maar gelukkig lijkt dit geen reden tot bezorgdheid. Hij geniet misschien gewoon van wat extra rust in mijn buik, terwijl zijn broer zich ontpopt als een ware kickbokskampioen. Ik moet wel alert blijven op zijn bewegingen, en bij twijfel zeker contact opnemen voor een CTG-scan.

Na de echo, tijdens de afspraak met de gynaecoloog, kwam ter sprake dat het eind in zicht begint te komen. Ze merkte op dat het me zwaar begint te vallen. De vermoeidheid begint zijn tol te eisen, vooral omdat ik slecht slaap. Met een peuter die 's nachts last heeft van groeipijn en nachtangst, lijken slapeloze nachten eerder regel dan uitzondering.


En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik vorige week te maken met enorme uitslag op mijn buik, wat resulteerde in ondraaglijke jeuk en droge huid die begint te scheuren. Gelukkig heeft de huisarts me een zalf voorgeschreven die de ergste symptomen heeft verlicht, maar ik moet toegeven dat ik me nog steeds moet wapenen tegen de jeuk en het scheuren door veel te smeren. Meer kan ik helaas niet doen!


Kortom, de laatste weken van mijn zwangerschap zijn in zicht en ik kan niet wachten om de definitieve inleidingsdatum te horen!

Mama_van_Lize_2020's avatar
6 maanden geleden

Sterkte met de laatste loodjes!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Thirza Van Ast - Zwijnenburg?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.