Snap
  • Zwanger

Eerst alleenstaand zwanger, en nu samen...

De achtbaan waarin ik zat bij mijn eerste zwangerschap is zo anders als het rustige vaarwater waarin ik mij nu verkeer.

"Zij hebben het makkelijk! Zitten ze dan met hun partner, gezellig in de verloskundige praktijk. Zij zitten samen op zo'n roze wolk. En ik zit hier onder een onweerswolkje met hele harde knetterende regen op mijn hoofd." 

Net 21, een baby in mijn buik, in de steek gelaten, nog bezig met examens van de middelbare school en geen woning. Zo zat ik in de wachtkamer. Wat moest ik nog veel regelen. Al kotstend maakte ik mijn examens af, alleen in een klaslokaal zodat ik rustig kon overgeven in mijn emmertje. 

En nu vijf jaar later, zit ik in de verloskundigekamer met mijn lieve man. Hij heeft mijn dochter geadopteerd, en we zijn getrouwd. Nu is de zwangerschap zo anders! Het is rustig, we kijken samen hoe we het gaan doen. We nemen samen beslissingen. Ik kan met hem overleggen wat leuke namen zijn. We dromen samen over hoe het straks is met nog een kindje erbij. We zijn samen voor het eerst samen zwanger. 

7 jaar geleden

Same here... Nja... In mijn vorige relatie ging t de vader alleen om mij. Alleen naar de echo's of met mn moeder... Alles zelf besloten en uiteindelijk heb ik de relatie beëindigd. Nu al een half jaar geen contact meer met m. En 2 jaar samen met mijn lieve vriend en verwachten over een paar weken samen een kindje. Hij wil overal bij zijn en is net zo blij als dat ik ben met dit kadootje... En mijn zoontje is knettergek op hem... Ik kan me met niemand anders meer een gezinnetje voorstellen

7 jaar geleden

Ooooh wat fijn! Heb het ook allemaal alleen moeten doen, en nog steeds. Ik wil ook een leuke man tegenkomen en dan "samen" zwanger zijn. Wat ontzettend fijn voor je!!!

7 jaar geleden

Lief!!

7 jaar geleden

Dat is zeker een verschil!! Wat fijn dat het nu zo anders is.. Geniet van je gezin e en laat je flink verwennen.. Je hebt nog wat te goed;)