Snap
  • Zwanger

Eenzame zwangerschap

En dan zit je in je eentje op de bank... Stilte kan soms best overweldigend zijn..

twee dagen in de week breng ik mijn zoon naar de peuterschool. Momenteel ben ik 32 weken zwanger en net verhuist naar een voor mij vreemde stad. Voordat ik verhuisde hebben wij een paar maanden bij mijn ouders gewoont, nadat ik mijn huis verloor. 

Als jonge moeder zijnde raak je al snel mensen om je heen kwijt, of liggen je prioriteiten ergens anders. Ondanks dat ik meerdere jonge moeders kende betekent dat niet gelijk dat je goed met ze om ga.  Dus nu zit ik in een vreemde stad.  Met me zoon... En een dochter onderweg. 

Vader is niet in de buurt, vertel ik later misschien wel meer over. 

Dus je zit op die bank, superblij met je zwangerschap, maar god wat ben je eenzaam, want vertel je Grootouders maar even waarom jij zwanger ben. 

Na weken gegoogled te hebben hoe ik het het beste vertellen kon, besloot mijn moeder mee te gaan. We wisten namelijk ook pas dat ik zwanger was dat ik al 26 weken was. Maar het is een meisje en ik ben harstikke blij met haar en hoe ze er kwam dat maakt niet uit want ze komt er. En snel. 

Dus  je bereid je voor. In je eentje. En overal om je heen verhalen van ouders hartstikke blij met hun gewenste kindje en de enige reactie die jij krijgt is : oh. Waar is de vader. ? Hoe ga je dat doen dan, geef je der weg? Stom van je! Beetje dom he? Dus je floept je riedeltje eruit waar je keihard op geoefent heb om zo zelfverzekerd mogelijk te klinken: ik krijg een dochter en ik ben er trots op en ik en mijn zoon zijn hartstikke blij met haar. Hoe ze  gekomen is maakt niet uit. Maar ze komt. En snel.  En als jij daar een probleem mee heb is dat pech voor je. 

En als ik mezelf zo lees denk ik af en toe dat ik mezelf alleen maar probeer aan te praten dat ik er blij mee ben. Ook al ben ik dat echt. 

Soms lijkt het mij alleen zo fijn om net als iedere andere zwangere vrouw te kunnen zeggen : ik ben zwanger!  En dan gefeliciteerd te worden. 

Dat is het stukje dat eenzaam maakt. Waarom wordt iedereen die zwanger is  zodra die een partner heeft gefeliciteerd? 

Wij hebben die niet maar soms zou het fijn zijn als mijn kinderen ook gewenst zouden zijn op deze wereld behalve door mij. 

Ik denk wat ik probeer te zeggen is: feliciteer die alleenstaande moeder ook met haar kind. Ook al is ze jong. Ook Al probeert ze zo zelfverzekerd over te komen om duidelijk te kunnen maken dat ze blij is met het kind, gefeliciteerd. Geniet van je zwangerschap.

Zo me eerste blog. Het is er uit.  Nog 8 weken te gaan

7 jaar geleden

Hartstikke bedankt voor alle reacties! Het is zeer fijn om al deze lieve woorden te lezen en dat er herkenning is. Zo ga ik zeker graag door!

7 jaar geleden

Lieve mede mama, Ik zit met al je blogs te lezen.. gefeliciteerd met je zwangerschap! Super leuk dat je nu een meisje verwacht.. Ik wilde even tegen je zeggen dat ik je heel dapper en moedig vindt.. Je hebt een prachtige zoon en je krijgt er een prachtige dochter bij.. Ik wens jou heel veel geluk in de toekomst.. Verander asjeblieft niks aan wie je bent, je bent een prachtvrouw, daar ben ik van overtuigd.. Veel liefs..

7 jaar geleden

Gefeliciteerd meid!! En ook met partner kun je je alleen zwanger voelen op de bank. Hier ook een zoontje en dochter op komst (37 weken momenteel). Alles komt goed en ik weet zeker dat de kleintjes een top moeder aan je hebben! Succes met de laatste loodjes!!!

7 jaar geleden

Zo herkenbaar! Super irritant hè.. en ik ben 30 maar die leeftijd maakt geen zak uit hoor.. Waar is de vader? Had je het niet beter weg kunnen halen? Waarom wordt je dan ook zwanger? Beetje te snel ook hè.. Ook zielig voor dat kind alleen een moeder. Wat ga je zeggen dan als ze groot is? Nou je zal het wel zwaar krijgen in je eentje. Weet waar je aan begint hoor. Een kind opvoeden is niet niks hè. Meis gefeliciteerd met je mooie dame in je buik! Wat zal je je een rijk mens voelen met zowel een jongen als een meisje! Iedereen is gewoon jaloers op jou! Zo moet je maar denken.. Jij doet het in je eentje en jij draagt het met trots. Dat kunnen mensen niet hebben. Want die willen alleen maar roddelen over hoe slecht andere levens zijn zodat ze zelf beter uit de verf komen. Succes met de laatste loodjes!