Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • gelukkig
  • kwaaltjes
  • Zorgeloos

Een zwangerschap zonder zorgen?

Geen kwaaltjes, geen klachten, dus geen zorgen?

Inmiddels ben ik alweer meer dan 30 weken zwanger. Toen ik er net achter kwam dat ik zwanger was, was ik nieuwsgierig naar hoe het zou verlopen. Hoe zou ik me voelen?

Tot nu toe mag ik absoluut niet klagen. De eerste paar weken was ik wat sneller moe, maar dat was dan ook alles. Geen misselijkheid en geen andere gekke dingen.

Langzamerhand wordt het wel wat zwaarder. Een buik die in de weg gaat zitten; buiten adem na het aantrekken van één schoen?! Ook benen scheren is tegenwoordig een workout. 

Betekent dit dan automatisch een zorgeloze zwangerschap? Grotendeels wel, maar ik merk dat ik me soms druk maak over kleine dingetjes. ‘Hebben we genoeg kleertjes?’ ‘Hoe zorg ik voor een baby?’ ‘Wat als …?’ En dan moet ik mezelf eraan herinneren dat ik juist nog even moet genieten van deze tijd. Nog even lekker freubelen in de babykamer en ongegeneerd languit een avond op de bank liggen. 

Had jij een zorgeloze zwangerschap?

Liefs, Maartje

(Instagram: @maartjeturkstra)

2 jaar geleden

Ah wat vervelend, veel sterkte met je klachten! Het is idd wel erg spannend! :)

2 jaar geleden

Ik ben nu ruim 25 weken zwanger, aan het begin ook helemaal nergens last van geen misselijkheid enz. Alleen moe. Nu toch echt wel vervelende klachten zoals bekken klachten en werk ik nog maar halve dagen bovenop de bezetting. Verder is het natuurlijk erg spannend!