Snap
  • Zwanger

Een wijntje tijdens je zwangerschap, ik doe het soms

Opgebiecht: ik ben nu ​20 weken zwanger en drink zo af en toe een glaasje wijn....

Als je research op Google doet naar een wijntje drinken tijdens je zwangerschap, krijg je naast websites waarop staat dat het super slecht is ook andere berichten. Sommige verloskundigen geven zelfs toe dat een rood wijntje op zijn tijd helpt voor een goede doorbloeding... In landen als Frankrijk bijvoorbeeld is het drinken van wijn tijdens je zwangerschap niet raar bijvoorbeeld. Uiteraard niet te veel, maar af en toe een glaasje is daar heel normaal.

Nu biecht ik op: Ik ben zwanger en drink wel eens een wijntje, bijvoorbeeld op vakantie laatst... Zonnetje, zwembad en mijn hubby by my side. Heerlijk!

Ook met Pasen heb ik één glaasje wijn gedronken met het diner. Ik drink niet elke week hoor, af en toe en dan geniet ik er super erg van. Veel van mijn vriendinnen begrijpen me niet en dit onderwerp is ondertussen in mijn omgeving taboe geworden. 

Ik vraag me af of jullie, net als ik, gedurende de zwangerschap wel eens een glaasje wijn dronken? 

 

6 maanden geleden

Hoe zit het dan met Heroine en alcohol,want me moeder was een zware junk maar ik voel me top 😅🤦🏽‍♂️🤣

3 jaar geleden

Ok, deze blog is oud. Toch nog een reactie. Wij verwachten ons derde kindje en ik drink in principe niet tijdens mijn zwangerschap. Nu moet ik daarbij wel toegeven dat ik bij de 1e en 2e zwangerschap bij een uitgebreid diner waarbij manlief een wijnarrangement kreeg voorgeschoteld wel een sipje van de verschillende wijntjes proefde. Uit nieuwsgierigheid...Nu zo in coronatijden is het wel wat makkelijker, naast het feit dat ik natuurlijk al heel wat alcoholvrije alternatieven heb kunnen proberen (serieus alcoholvrije wijn? druivensap smaakt vaak het zelfde en is goedkoper, maar over smaak valt niet te twisten^^). Ik ben wel nieuwsgierig wat de grote hoeveelheid reacties met je heeft gedaan! Ik schrok hoe veroordelend er op je blogje werd gereageerd. Het is misschien niet de meest verstandige keuze...maar hee, we doen wel meer onverstandige dingen tijdens de zwangerschap denk ik?

7 jaar geleden

Heel goed, doe ik ook zo nu en dan, is helemaal niks mis mee. Gewoon op je intuïtie afgaan en laat de schapen maar blaten ;)

7 jaar geleden

"Bijzonder hoe men iedere keer zijn eigen gedrag weer goedpraat, zelfs met de mening van artsen en verloskundigen erbij... Ik ben zelf arts, jeugdarts, en kan me niet voorstellen dat mijn vakgenoten zeggen dat het geen kwaad kan" stukje uit Berbers reactie, dat hier ergens tussen staat. Precies mijn gedachte. Hoe kunnen artsen dit nou zeggen? Ik kan het me niet voorstellen. Dat moet een zwangere toch verkeerd opgevat hebben en met beide handen hebben gegrepen om een 'reden' te hebben om dat ene drankje toch te kunnen nemen. Júist als je niet verslaafd bent, kun je hem toch best even 9 maanden laten staan??!!