Snap
  • Zwanger
  • wonder
  • IVF-behandeling
  • #nieuwestart

Een vroeg kerstwonder

Als je het even niet verwacht

Gisteren brak mijn menstruatie eindelijk door! Binnen de 5 minuten was de mail verzonden naar de ivf afdeling. 

Halverwege de ochtend werd ik gebeld. In eerste instantie dacht ik 'dat is snel'. Maar het was alleen een belletje met de informatie dat ze mij tussen 5 en 6 zouden bellen. Plus wat aanvullende vragen met de huidige corona toestanden. 

Om tien voor half zes werd ik uiteindelijk gebeld. Helemaal op van de zenuwen. Ik had niet verwacht dat we er meteen in zouden komen, aangezien ze maar 1 stel per dag behandelen. Ze geven ook een gemiddelde wachttijd van 3 maanden. 

Ik stond dan ook niet verbaasd dat ze het gesprek begon met: 'ik moet je helaas teleurstellen'. Ondanks dat we dit hadden verwacht, bekroop de teleurstelling mij toch. 

Ze eindigde het gesprek met de vraag of ik op de wachtlijst gezet wou worden. Als de mevrouw op dag 2 niet door zou kunnen gaan, dan zou voor mij een plekje vrij komen op dag 3. 

Er werd me wel gezegd dat ik niet teveel hoop moest hebben, want die kans was erg klein. Ik werd op de bellijst gezet. Ik zou dus sowieso gebeld worden. 

Vanochtend rond een uurtje of half 10 werd ik dan ook netjes gebeld. Ik was vrij rustig, want ik had me er bij neer gelegd dat ik weer een maandje moest wachten. 

Maar niets is minder waar... Ik mag morgen starten! Morgen om half 10 moet ik mij melden voor de eerste echo en mijn weegmoment. En dan gaan we starten. 

Oprecht een wonder!