Snap
  • #rozewolk
  • #grijzewolk
  • Dankbaar
  • #regenboogbaby
  • liefde
  • #gemis
  • #nooitmeercompleet

Een roze wolk?

Een roze wolk maar altijd een grijze wolk op de achtergrond.

Wat waren we blij toen we erachter kwamen dat we zwanger waren van ons eerste wondertje. We zaten midden op onze roze wolk en genoten van de zwangerschap. We keken uit naar de verschillende echo's en zaten vol toekomstplannen.

Tot we op 6 januari 2022 keihard van die roze wolk werden gedonderd. Want bij de 20 weken echo zagen ze een afwijking in de botjes bij ons kleine kereltie. Wat volgden waren maanden vol spanning, zorgen en verdriet. Want hoe zou het gaat als hij straks geboren is? Kan hij met papa naar de voetbal? Kan hij samen spelen met andere kindjes?

Vijf weken te vroeg werd onze Finn geboren. Vijf weken van zorgen en spanning in het ziekenhuis. Geen roze wolk van samen thuis genieten als gezinnetje, maar een dreigende donkere wolk boven ons gezin. En na vijf weken viel die donkere wolk boven op ons. Wij moesten onze mooie Finn weer laten gaan.

Een donkere wolk die niet zomaar verdwijnt. Die altijd aan de horizon blijft. Een donkere wolk die langzaam iets lichter grijs is geworden maar altijd aanwezig is. Het ene moment wat meer op de voorgrond en het andere moment iets verder weg. Ook nu wij zwanger zijn van ons regenboogkindje. Nu zitten wij op het randje van een roze wolk. Want altijd blijft de spanning of het nu wel goed zal gaan. Zullen ze nu niks vinden? Mogen wij dit kindje wel houden? Worden wij niet weer van die wolk afgedonderd?

En zeker zijn we dankbaar voor ons tweede wondertje. Hij/zij is zo welkom in ons gezin. We zullen dit kindje met liefde ontvangen. Vol trots vertellen over dat mooiste sterretje aan de Hemel die over hem/haar waakt. Maar toch blijft altijd die grijze wolk aan de horizon, een wolk van verdriet en gemis. Omdat onze kindjes niet samen zullen opgroeien. Omdat ons gezinnetje nooit compleet zal zijn. Omdat wij altijd een kind tekort hebben. 

Lief baby'tje, wat kijken wij uit naar jouw komst! Zoveel liefde voor jou en je broer! Dankbaar voor jullie! 

's avatar
7 maanden geleden

Ging wat mis met mijn bericht. Gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik heb beetje zelfde situatie gehad bij mijn tweede zwangerschap en ken dat gevoel van grijze wolk boven je hoofd tijdens de zwangerschap. Gelukkig is mijn tweede kind gezond en mijn eerste blijkt achteraf een verstandelijke beperking te hebben zonder gevonden oorzaak? Dus die onzekerheid en spanning tijdens de tweede zwangerschap heb ik ook gehad. Hier beide kindjes weken in het ziekenhuis gelegen vanwege zwangerschap vergiftiging. Bij beide veel zorgen gehad. Maar wat jij hebt moeten meemaken vreselijk. Hopelijk heb jij een prachtige zwangerschap en prachtig en gezond kindje 🥰

's avatar
7 maanden geleden

Gefeliciteerd met je tweede

's avatar
7 maanden geleden

Gefeliciteerd met jullie nieuwe wondertje, ik snap dat je bang en onzeker bent maar probeer toch een beetje te genieten van de zwangerschap. Heelveel sterkte en geluk

L-eef's avatar
7 maanden geleden

Ach ja, wat een onzekere tijd! Gefeliciteerd en sterkte. ❤️🥀

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MamavanFinnB?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.