Snap
  • #kraamcadeau
  • mamaplaatsxmommaluv
  • zwangerschap
  • cadeau
  • Zwanger

Een persoonlijk bericht van Lydia uit Ghana

Op 13 maart werd haar zoon Anointing geboren

Lydia Hayford is 37 jaar oud. Het gezin komt uit de gemeenschap Dahia in Ghana.

Ze is getrouwd, haar man is monteur en lasser, zij verkoopt Afrikaanse zeep op de markt.

Lydia en haar man hadden al twee kindjes. Ze was begin februari uitgerekend, maar hun zoon Anointing liet even op zich wachten! Op 13 maart is hij uiteindelijk gezond op de wereld gekomen.


Snap

Lydia en de kleine Anointing

In april ging onze contactpersoon Gus langs bij Lydia en de kleine Anointing, ze maakte deze video voor ons om iedereen te bedanken voor deze gulle bijdrage!


Persoonlijk bedankje van Lydia

Dit is wat Gus vertelt over zijn werk als contactpersoon voor MommaLuv:

“Het is ontzettend mooi! Een deel van mijn werk is om contact op te nemen met zwangere vrouwen voor MommaLuv. Na de bevalling bezoek ik de mama en baby bij hen thuis om ze een mooi pakket te brengen. Het is een badje gevuld met kleding, handdoeken, doekjes, emmers en babyverzorgingsproducten. Wat een geweldig gebaar van de Nederlandse moeder. Het laat het hele gezin en soms zelfs leden van de gemeenschap glimlachen van oor tot oor". 


Snap

De kleine Anointing

"Ik werk ook nauw samen met zorgprofessionals en klinieken om seminars te organiseren voor moeders met pasgeborenen. We leren moeders over kinderopvang en ontwikkeling, borstvoeding en gezinsplanning. Dankzij MommaLuv krijgen deze moeders alle basisbenodigdheden om voor hun pasgeborenen te zorgen", aldus Gus, contactpersoon uit Ghana. 

En dat laatste zou niet kunnen zonder jullie bijdrage, lieve moeders van Mamaplaats! Heel erg bedankt weer voor de support in april en we delen snel het nieuwe verhaal van de gelukkige mama, die we dankzij jullie in mei mogen ondersteunen!