Snap
  • Zwanger

Een naam verzinnen. Hoe doe je dat?

Tja, een naam verzinnen. Hoe doe je dat? Het is zó moeilijk! Je bent met z'n tweeën en hebt ontzettend veel mensen leren kennen in je leven.

En dat maakt het extra moeilijk, want elke naam die ik leuk vind, vindt mijn vriend niks. Hij komt uit Haarlem, ik uit Huizen (in 't Gooi)  en woon sinds 11 jaar in Hilversum. Dus we kennen ontzettend veel mensen met verschillende namen. En bij bijna elke naam worden we wel herinnerd aan een  persoon die we nu of van vroeger  kennen. Best frustrerend!! 

Nu zit pas in mijn 16e week, en krijgen we over 5 weken de 20-wekenecho en weten we het geslacht. Dus we hebben nog wel even, maar ik ben van de voorbereiding! Net zoals bij onze zoon, wil ik graag alles op tijd klaar en af hebben, want je weet maar nooit of de baby eerder komt. Bij mijn zoon was dit ook het geval en dat wist ik al aan het begin van de zwangerschap. Ik voelde gewoon dat hij zin had om te leven! En dat hij lekker actief zou zijn en het zonnetje in huis. En dat klopt allemaal! Mijn vliezen zijn met 36,4 weken gebroken en anderhalve dag later, was Fynn geboren. Hij is ontzettend actief en ik moet iedere dag weer heerlijk om hem lachen! Zo'n ontzettend fijn mannetje is hij! Ik ben echt tot over mijn oren verliefd op hem! 

Ik heb geen idee of we nu een meisje of jongetje krijgen. Het maakt ons niet uit, natuurlijk. Maar we hebben wel allebei een  voorkeur. Mijn vriend zou het leuk vinden om nog een jongen te krijgen en ik wil ook wel weten hoe het is om een dochter te hebben. Ook omdat ik zo'n ontzettende sterke band met mijn moeder had (zij is vorig jaar overleden)! Zo'n band zou ik ook met mijn dochter willen hebben, als ik een dochter krijg. En ook met Fynn, uiteraard! 

Maar nu die naam. Toen ik zwanger was van Fynn hadden we al heel snel een meisjesnaam waar we het over eens waren. De jongensnaam was lastiger. Toen we wisten dat we een zoon kregen, hadden we een naam en die vonden we leuk totdat ik 7 maanden zwanger was! Toen ineens zei ik: ,,Schat, ik vind de naam niet meer leuk." ,,Oh!" zegt mijn vriend. ,,Gelukkig, want ik ook niet!" Dus wij moesten opnieuw onze lijstjes afgaan en kijken wat er overbleef. Als ik een lijstje namen had, vroeg ik aan mijn vriend of hij wilde doorstrepen wat hij niet leuk vond. Ik kreeg mijn lijstje terug en alle namen waren doorgestreept. Goh, dat schiet op zo! 

Mijn vriend kwan ineens met de naam Fynn. Die had ik aan het begin van mijn zwangerschap al eens genoemd en dat vond hij wel een hele leuke naam. En hij zei dat 'ie het dan graag met een Y wilde schrijven, dat stond mooier. En dat was ik met hem eens. Nog steeds ben ik heel tevreden met die naam! 

Gister keken we een film met een meisje en die had een hele mooie naam. Mijn vriend moet er altijd even wat langer over nadenken, voordat 'ie kan zeggen of hij het mooi vindt of niet. Ik ben benieuwd! 

Jullie nog tips, adviezen voor het vinden van een naam? Of inspiratie? 

 

7 jaar geleden

Wij hebben veel aan de site www.zeevannamen.nl gehad. Daar kan je je email adres invullen. En dan krijg je eens per 2 weken een mail met een paar meisjes namen en een paar jongens namen . Zo zagen mijn man en ik de naam Silvijn. En vonden dat beiden een mooie naam.

7 jaar geleden

Wij hebben eerst bedacht wat voor een type naam we mooi vonden; kort, lang, hip, apart, traditioneel, stoer, zacht, lief, dubbele naam etc. Wij zijn toen gaan zoeken in allerlei online lijsten en hebben weken lang lijstjes bijgehouden en elke dag opnieuw de lijst bekeken en namen weggestreept en toegevoegd. En er was 1 naam die bleef staan en dat is Bing. Zo heet ons zoontje nu ook. Wij wilde een korte, stoere, maar toch ook zachte naam. De naam Bing heeft dit allemaal... Helemaal leuk! :-)

7 jaar geleden

Je hebt ook een app die je dan beide op je mobiel kunt zetten. Die werkt net als tinder. Je krijgt steeds een naam te zien en swiped hem naar rechts of links. Het ene is leuk en het andere is niet leuk. Dit doet je partner ook en als je dan beide een naam naar 'leuk' hebt geswiped dan krijgen jullie daar bericht over. Misschien is dat een uitkomst. De app heet BabyName

7 jaar geleden

Hou op, nachtmerries om iets te verzinnen... Ik had veel aan zeevannamen.nl. Daar kan je je voorkeuren opgeven voordat je zoekt; lengte beginnen of juist niet beginnen (of eindigen) met een bepaalde letter, soort naam (hip, klassiek enz). Succes!