Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Een naam verzinnen!

Help! Ik vind het zo moeilijk om een naam te verzinnen.

Ik was benieuwd hoe dat jullie een mooie naam hebben verzonnen en uitgekozen hebben voor jullie kindje(s)?Er zijn zoveel namen..... pfff. Daar word je gewoon eng van. en dan nog samen eens worden over een naam samen met je partner..!!

10 jaar geleden

De discussie rond aparte namen is hier al eens eerder via blogs geweest, maar de naam die ik gisteren tijdens een dagje uit hoorde roepen vond ik toch ergens wel weer komisch. 'Kom uit de draaimolen, Chardonnay!' Chardonnay? Ik noem mijn kind toch ook geen Riesling of Muscat? Hoe dan ook, je komt er vast wel uit met die namen, tegenwoordig kan (bijna) alles :-)

10 jaar geleden

wij hebben hier ook ieder 5 namen los van elkaar opgeschreven, hij van mijn lijst top 3 en ik van zijn lijst top 3 (en voordat we lijstje gingen maken vooral veel namen noemen die je kan bedenken, wij gingen hier pas mee aan de slag toen we 20wk echo hadden gehad en geslacht wisten scheelt weer namen verzinnen voor het ander geslacht). toen een totaal top 3 en eigenlijk waren we al snel uit over onze gekozen naam

10 jaar geleden

Mijn man en ik hebben apart van elkaar een lijstje gemaakt en een datum geprikt om de lijstjes naast elkaar te leggen...we hadden (onverwacht) heel erg veel namen het zelfde...we waren er best snel uit moet ik zeggen.. 1 meisjes naam en 2de naam stond vast en konden niet kiezen uit 2 jongens namen (met de daarbijhorende 2de namen).. we vonden ze beide zo mooi! ...dat hebben we toen zo gelaten... en afgesproken dat wanneer het een jongetje zou zijn we na de bevalling tussen de 2 namen zouden kiezen... maar het werd, zoals gedacht een meisje....

10 jaar geleden

Ja dat wel gelukkig haha.